Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ PYD…

No Comments Share:

 

O Τζέφρεϊ μίλησε ανοιχτά : Το PYD είναι προέκταση του ΠΚΚ αλλά χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να πολεμήσουμε την ISIS.

O ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Συρία Τζέιμς Τζέφρεϊ, , μιλώντας για το PYD που η Τουρκία χαρακτηρίζει ¨τρομοκρατική οργάνωση¨, για πρώτη φορά το χαρακτήρισε ¨προέκταση του ΠΚΚ¨, προσθέτοντας πως παρόλα αυτά η αιτία της συνεργασίας με την οργάνωση αυτή, είναι ο αγώνας ενάντια στην ISIS.

O Tζέφρεϊ μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της ιστοσελίδας ¨Defense One¨, έκανε ασυνήθιστες δηλώσεις.

Σύμφωνα με την είδηση από την Φωνή της Αμερικής, ο Τζέφρεϊ ερωτήθηκε το πώς εξισορροπεί συνεργαζόμενος και με την Τουρκία αλλά και με το YPG που η Τουρκία το θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση και απάντησε λέγοντας : ‘¨Είναι όντως δύσκολο διότι χωρίς την ενεργό συμμετοχή, την συνεργασία και τον συντονισμό με την Τουρκία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε από όσα κάνουμε στην Συρία. Αλλά ταυτόχρονα χωρίς έναν ντόπιο εταίρο δεν μπορούμε να υπάρχουμε στα ΒΑ της χώρας και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τον πόλεμο ενάντια στην ISIS¨.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος είπε πως ¨Αυτό ο τοπικός συνεταιρισμός έγινε από το 2014  ως τώρα με το PYD που είναι προέκταση του ΠΚΚ στην Συρία¨ και πρόσθεσε πως  παρά το ότι οι ΗΠΑ έχουν τα ΠΚΚ στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, δεν έκαναν το ίδιο για το PYD, λέγοντας πως ¨Αυτό συνιστά μεγάλη ανησυχία για τους Τούρκους αλλά δεν το κάναμε¨.

………………….‘

To PYD  θέλει μια διαφορετική κυβέρνηση της Συρίας, δεν θέλει εκεί τους Ιρανούς και επιθυμεί περισσότερο από όλους την ήττα της ISIS, διότι τράβηξαν πολύ πόνο από εκείνους¨.

Ο Τζέφρει τόνισε πως είναι φανερό πως υπάρχουν κοινοί στόχοι και πρόσθεσε ¨Το πρόβλημα είναι το εξής: Οι Τούρκοι για λόγους που είναι κατανοητοί δε θέλουν να βλέπουν στα νότια σύνορα τους, άτομα που είναι σε συμμαχία με το ΠΚΚ.

Τι κάνουν οι ΗΠΑ για να ξεπεραστεί το πρόβλημα ;

Ο Τζέφρεϊ περιγράφοντας το πώς αντιμετώπισαν αυτό το θέμα είπε πως εργάστηκαν μαζί με τους Τούρκους για να αποσυρθούν τα στοιχεία του PYD  στην απέναντι πλευρά του Ευφράτη, δεύτερον είπε πως σε σχέση με άλλες ομάδες εξεγερμένων, στο PYD έδωσαν πολύ πιο ελαφρύ οπλισμό, που δεν περιλαμβάνει βαριά όπλα όπως  αντιαρματικούς πυραύλους κι συστήματα ρουκετών.

………………..

Jeffrey açık konuştu: PYD, PKK’nın uzantısı ama onlar olmadan IŞİD’le savaşamayız

16/11/2018

Σχ: Αυτό που λέει ο Τζέφρεϊ για το PYD πως είναι προέκταση του ΠΚΚ είναι αληθές, αλλά το βασικό θέμα και λάθος είναι η αρχική παραδοχή πως το ΠΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το ΠΚΚ είναι ο ορισμός του εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου.  

Previous Article

ΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝOTAN ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Next Article

ΣΑΝ ΣΤΥΜΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *