Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ PREDATOR

No Comments Share:

Νταβούτογλου : ¨4 predator είναι στο Ιντζιρλίκ¨

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαίωσε πως τα 4 Predator που χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ έχουν έρθει στο Ιντζιρλίκ. Δήλωσε πως ¨Την πορεία τους θα την καθορίζουν οι Τ.Ε.Δ. και δεν θα χρησιμοποιηθούνε για άλλο σκοπό πέραν του ΠΚΚ¨, ενώ σχετικά με την κοινοποίηση των εικόνων ανέφερε πως θα γίνεται από μονάδα στην οποία θα υπάρχουν Τούρκοι αξιωματικοί και θα γίνεται άμεσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών πριν ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Εσενμπογά για Σερβία, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε απάντησε σχετικά με τα Predator που έδωσαν οι ΗΠΑ προς στην Τουρκία για να τα χρησιμοποιήσει στον αντιτρομοκρατικό αγώνα .

Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως από τις 22 Νοεμβρίου θα είναι εγκατεστημένα στο Ιντζιρλίκ και πως η πορεία τους θα καθορίζεται πλήρως από την Τουρκία.

Ο Νταβούτογλου υπενθύμισε πως η χρήση των Predator στον αντιτρομοκρατικό αγώνα παρατάθηκε έως το 2017.

Ο Νταβούτογλου τόνισε πως τα Predator που συμβάλλουν σημαντικά στον αντιτρομοκρατικό αγώνα νωρίτερα χρησιμοποιούνταν στο Ιράκ και είπε πως ¨ Σήμερα το νέο αυτό στοιχείο είναι το αίτημα μας να συνεχιστεί η χρήση των Predator μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ¨.

Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως το αίτημα αυτό είχε εξετασθεί και νωρίτερα ανάμεσα σε Τούρκους και Αμερικανούς αξιωματούχους, και η αμερικανική πλευρά είχε δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις πως δεν θα υπάρξει κάποιο κενό σε αυτό το θέμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε τα εξής :

¨Στα πλαίσια της αποχώρησης από το Ιράκ η τελευταία πτήση αποχώρησης από το Ιράκ θα είναι στις 22 Νοεμβρίου. Δηλαδή στις 22 Νοεμβρίου θα κάνουν την τελευταία τους πτήση. Στα πλαίσια των δεσμεύσεων των ΗΠΑ αυτά τα 4 Predator έχουν εγκατασταθεί στο Ιντζιρλίκ. Ήρθαν στο Ιντζιρλίκ. Η συναρμολόγηση των 2 έχει ολοκληρωθεί και στις 22 Νοεμβρίου με την τελευταία τους πτήση που θα κινηθεί από το Ιράκ, ο αριθμός τους θα φτάσει τα 4 και θα περάσουν έτσι στην περίοδο εγκατάστασης στο Ιντζιρλίκ.

Και όλες οι εικόνες που θα παίρνουν αυτά τα Predator -και επιθυμώ να το αναφέρω αυτό- θα λαμβάνονται από μια μικτή ομάδα στην Τουρκία σε πραγματικό χρόνο και θα μεταφέρονται απευθείας σε εμάς. Επίσης η διαδρομή τους θα καθορίζεται πλήρως από τις Τ.Ε.Δ. και από τους δικούς μας στρατιωτικούς αξιωματούχους. Δεν υπάρχει καμμία διχογνωμία σε αυτό το θέμα¨

…………………..

Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως ¨Το αρχηγείο μας θα καθορίζει εξολοκλήρου την διαδρομή του, Δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποηθούνε καθοιονδήποτε τρόπο για άλλο σκοπό¨.

………………..

CNNTURK 12-11-2011

Previous Article

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Next Article

ΑΓΑΛΜΑ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.