Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

No Comments Share:

Οργανώσεις λιντσαρίσματος από τον Ταγίπ !

 

 

Οι φοιτήτριες Ντουιγκού Τζινιβίζ. Τζιντέμ Μπαράν και Μιζγκίν Οκτάν που βίωσαν στιγμές φρίκης, περιγράφουν το πώς οι αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν κατά την περίοδο της απεργίας πείνας, μετατράπηκαν σε ομαδικά λιντσαρίσματα. Το λιντσάρισμα το είχε οργανώσει η αστυνομία. Μια εξ αυτών προσπάθησαν να την κάψουν ζωντανή, ενώ άλλη την έδειραν με ξύλα που είχαν καρφιά και μετά αφού την απείλησαν στην αστυνομία, της πρότειναν να γίνει πράκτορας. Και αυτοί με που επιχείρησαν το λιντσάρισμα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ συνελήφθησαν τα θύματα.

Μέλη της HDK οργάνωσαν στις 30/10 -τότε που γινόταν οι απεργίες πείνας των φυλακισμένων μελών του ΠΚΚ και του PAJK- μια ανακοίνωση τύπου, θέλοντας να πούνε ένα στοπ στους επερχόμενους θανάτους. Καθώς λοιπόν οι Τζινιβίζ, Μπαράν και Οκτάν πήγαιναν στην πλατεία Οκμεϊντάν για να μετάσχουν στην ανακοίνωση τύπου, αρχικά δέχτηκαν τα δακρυγόνα της αστυνομίας και έπειτα στην συνοικία Ταλάτ Πασά όπου τους είχαν κατευθύνει, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων που κρατούσε μαχαίρια και ξύλα, οι οποίοι τις έδειραν σκληρά και αποπειράθηκαν και να κάψουν μια εξ αυτών.

Μάλιστα ο ¨λογαριασμός¨ δεν κόπηκε σε βάρος των επιτιθέμενων αλλά σε βάρος 12 φοιτητών, μεταξύ των οποίων και οι βαριά τραυματισμένες Τζινιβίζ, Μπαράν και Οκτάν. Οι φοιτητές μεταφέρθηκαν με αίτημα κράτησης ενώπιον του δικαστηρίου, όπου κατηγορήθηκαν πως είναι μέλη της νεολαίας του ΠΚΚ δηλαδή του DYG, και προφυλακίστηκαν.

Οι Τζινιβίζ, Μπαράν και Οκτάν που ένα μήνα τώρα κρατούνται στις κλειστές γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοϊ, και φέρουν ακόμη στα σώματα τους τα σημάδια από το λιντσάρισμα, από την πλατεία Οκμειντάν μέχρι την αντιτρομοκρατική βίωσαν καταστάσεις Τμήματος ειδικού πολέμου που φέρεται να είχαν μείνει στο παρελθόν. 

Λιντσάρισμα οργανωμένο από την αστυνομία

Η Ντουιγκού Τζινιβίζ – φοιτήτρια 2ου έτους της Φιλοσοφικής- περιγράφει πως με το που κατέβηκαν στην στάση του λεωφορείου στην πλατεία δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία, και περιγράφει αυτά που έζησε εκείνη την μέρα : ¨Πριν προλάβουμε καν να συγκεντρωθούμε στο πάρκο Σιμπέλ Γιαλτσίν όπου θα γινόταν η ανακοίνωση τύπου, δεχτήκαμε επίθεση με δακρυγόνα από τα ΜΑΤ. Δεν έβλεπες τίποτε, έτρεχε ο καθένας σε μια πλευρά. Μια ομάδα αναζητώντας ασφαλές μέρος προχωρήσαμε πάνω από την γέφυρα του μετρό εκεί και οι αστυνομικοί που ήταν πίσω μας εσκεμμένα μας εξώθησαν προς την συνοικία Ταλάτ Πασά που δεν την ξέραμε καθόλου.

Με το που μπήκαμε στην συνοικία περνώντας μπροστά από τα σπίτια άρχισαν να μας προσβάλλουν λέγοντας ¨Άθλιοι Κούρδοι εξαφανιστείτε!¨, και άρχισαν να μας πετάν μπουκάλια και ποτήρια. Και ενώ προσπαθούσαμε να σωθούμε μια άλλη ομάδα που πίσω της είχε τα ΜΑΤ , άρχισε να βαδίζει προς τα πάνω μας κραυγάζοντας ¨Αλλαχ-ου-Ακμπάρ¨ κρατώντας στα χέρια τους μαχαίρια, μπαστούνια και καδρόνια. Βρισκόμασταν σε αδιέξοδο. Βγήκαμε στον αεραγωγό μιας πολυκατοικίας. Εκεί βρήκαμε άλλα 15 άτομα που είχαν καταφύγει εκεί. Το μέρος όπου βρισκόμασταν είχε μια κλίση 8 μέτρων ύψους. Μόνη μας σωτηρία ήταν να σκαρφαλώσουμε εκεί αλλά ήταν πολύ όρθια. Κάποιοι το κατάφεραν αλλά όσοι μείναμε πίσω είχαμε σαν μόνη ελπίδα να μην μας προσέξουν. Μετά από μικρό διάστημα μας εντόπισαν και άρχισαν να μας πετάν πέτρες. Κάποιοι είχαν στα χέρια τους μπιτόνια. Εμείς μαζευτήκαμε. Μας έβριζαν χυδαία και φτάνοντας μας, άρχισαν να μας κλωτσούν και να μας χτυπάν με ξύλα. Κλωτσιές ερχόταν στο κεφάλι μου και στο στήθος μου. Δε μπορούσα να ανασάνω. Ο συμφοιτητής μου Μεχμέτ Νταλπαλτά που προσπάθησε να τους εμποδίσει δέχτηκε χτύπημα από ξύλο με καρφιά στο μάτι του. Το μάτι του άρχισε να αιμορραγεί. Άτομο μέσα από την ομάδα –που εκ των υστέρων μάθαμε πως ήταν αστυνομικός- έβγαλε την ζώνη του και άρχισε να μας χτυπά όπου έβρισκε.

¨ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ¨

Σε μια στιγμή ακούστηκαν να φωνάζουν ¨Φέρτε τα μπιτόνια με την βενζίνη¨ και άρχισαν να πηγαίνουν κάτι μπιτόνια σε μια μεριά που ήταν μια λιπόθυμη κοπέλα. Δεν μπορούσαμε να κουνηθούμε από εκεί που ήμασταν. Τότε το άτομο που μας χτυπούσε με την ζώνη τους φώναξε ¨Σταματήστε, σταματήστε, αστυνομικός είμαι, φτάνει τόσο ! Πήραν το μάθημα τους¨. Τότε μέσα από την ομάδα ακούστηκαν και άλλες φωνές που έλεγαν ¨σταματήστε αστυνομία¨. Τότε καταλάβαμε πως επρόκειτο για μια επίθεση οργανωμένη από την αστυνομία.

Μια από τις κοπέλες που εδάρησαν μέχρι λιποθυμίας ήταν η 22 ετών φοιτήτρια παιδαγωγικής Τζιντέμ Μπαράν. Η Μπαράν η οποία φέρει ακόμη πάνω της τα σημάδια από το λιντσάρισμα, περιγράφει ως εξής τις στιγμές που έζησε : ¨ Είχαμε μαζευτεί σε ένα σημείο όπου μας έδειραν του θανατά. Τραβούσαν τα μαλλιά μου, με πατούσαν με τα πόδια τους, και με χτυπούσαν παντού σε όλο το σώμα μου. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι κραυγές του συντρόφου Σερβάν που τον χτυπούσαν ανηλεώς με μπαστούνι με καρφιά. Μετά από ένα σκληρό χτύπημα που δέχτηκα στο κεφάλι λιποθύμησα. Οι φίλοι νόμισαν πως πέθανα.

………………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 12/12/2012

Previous Article

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΠ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Next Article

ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΣΟΥΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *