Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ…

No Comments Share:

 

Το καθεστώς του ΑΚΡ εμποδίζει την κουρδική μουσική στην πόλη Βαν !

Η κουρδική μουσική στην πόλη Βαν παρεμποδίζεται από την αστυνομία. Οι μουσικοί όμως παρά τις πιέσεις από την αστυνομία, επιμένουν στην κουρδική μουσική.

Επί ένα έτος είναι μουσικοί του δρόμου. Η αστυνομία στους μουσικούς που παίζουν στις λεωφόρους Τζουμχουριέτ και Μάρας, τους ασκεί πίεση του τύπου  ¨μην παίζετε κουρδική μουσική¨. Οι νέοι μουσικοί συνελήφθησαν αρκετές φορές, αλλά πάλι συνεχίζουν την μουσική τους.

ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ

Ο μουσικός Ορχάν Τσελίκ δήλωσε:  ¨Εμείς παίζουμε κουρδική μουσική αλλά εκείνοι υποστηρίζουν πως παίζουμε πολιτική μουσική. Πραγματικά μας κάνουν να φτύσουμε αίμα. Πρόκειται για δυσανεξία στα κουρδικά. Εμείς εδώ κερδίζουμε χρήματα και έναντι τούτου, παίζουμε μουσική για την κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε αυτό που μας γίνεται¨.

¨ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…¨

Ο μουσικός Γιουσούφ Αλάν που παίζει και αυτός μαζί με τον Τσελίκ λέει ότι έχουν συλληφθεί πολλές φορές και ότι τους πιέζουν λέγοντας τους ¨Να μην παίζετε πολιτική μουσική¨. Ο Αλάν λέει πως η αστυνομία δημιούργησε ένα νέο πεδίο επέμβασης της στην κουρδική μουσική και προσθέτει πως παρά τα όσα συμβαίνουν, αυτοί θα συνεχίσουν να παίζουν μουσική.

https://anfturkce.com/guncel/akp-rejimi-van-da-kuertce-muezigi-engelliyor-112197

18/8/2018

Previous Article

TΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Next Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΗΠΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.