Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ¨ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ¨ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

No Comments Share:

Διάδρομοι ζωής… Αυτά που συμβαίνουν με λόγια των κατοίκων της Σιλβάν

2321

Σκληρή υπήρξε η επέμβαση της αστυνομίας κατά των μελών του HDP που θέλησαν να μπούνε στις συνοικίες όπου διαρκεί ακόμη η απαγόρευση κυκλοφορίας. Μετά βίας σώθηκε η αντιπρόεδρος του HDP από δακρυγόνο. Ο κόσμος λέει πως ¨Οι ελεύθεροι σκοπευτές μόλις δουν κάτι πυροβολούν¨.
Στην πόλη Σιλβάν με την ένταση να ανεβαίνει από τις θλιβερές ειδήσεις που έρχονται από τις συνοικίες όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, χτες υπήρξε μια αστυνομική βία που λίγες φορές έχει εμφανιστεί ξανά.
Στην πόλη αυτή όπου υπάρχουν θάνατοι πολιτών, πείνα, μετανάστευση και φόβος θανάτου, έγινε και η σκληρή αστυνομική επέμβαση κατά την οποία η αντιπρόεδρος του HDP από τύχη γλίτωσε από δακρυγόνο που πέρασε δίπλα της.


Σαν ταινία θρίλερ…

Ο δρόμος Ντιαρμπακίρ-Σιλβάν έρημος. Από κανένα αυτοκίνητο, ένας-δύο μινιμπάς λιανοπωλητών και μεταξύ τους φορτηγά. Ένταση καθώς παίρνοντας μέσα από χωράφια και χωριά κατευθυνόμαστε στην Σιλβάν. Προχτές μια ομάδα από τηλεοπτικό κανάλι δεν την άφησαν να μπει και το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε εμάς. Στα 10 χλμ από την πόλη τα κινητά μας σταματάνε να λειτουργούνε. Σαν πηγαίνουμε σε μια ταινία θρίλερ. Στην είσοδο της πόλης ένα θωρακισμένο αστυνομικό όχημα και ένα λεωφορείο της αστυνομίας… Περιμέναμε πως θα μας σταματήσουν, αλλά εκείνη την ώρα ένας αστυνομικός έδειχνε στους συναδέλφους του κάτι για ένα όπλο και έτσι σιγά σιγά περάσαμε από δίπλα τους.

Βρισκόμασταν πλέον στην πόλη. Οι άνθρωποι περπατάνε στις άκρες των δρόμων. Κυκλοφορούν ακόμη και παιδιά με τσάντες στην πλάτη τους…Πλήθος που έχει συγκεντρωθεί μπροστά στο τζαμί περιμένει την σορό του Σουλεϊμάν Γκιουρέτς που σκοτώθηκε την περασμένη μέρα. Από τα στόματα βγαίνουν κουβέντες έντασης και εξέγερσης.

Νευριασμένοι από το ότι στην Δύση δεν ακούγεται τίποτε και από το ότι τα ΜΜΕ δεν μεταδίδουν τίποτε, μιλάνε για έναν πόλεμο.

Μας λένε  ¨Στα ψηλά κτίρια των δρόμων υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές, οι άνθρωποι φοβούνται. Όταν νυχτώσει πυροβολούνε όχι μόνο στις συνοικίες των απαγορεύσεων αλλά και στο κέντρο της πόλης. Πυροβολούν από ελικόπτερα.  Ακόμη και σε περιοχές που δεν ίσχυε η απαγόρευση, καφενεία πυροβολήθηκαν. Προσπαθούν να καταλάβουν το Σιλβάν. Το ΑΚΡ θέλει να κάνει εδώ ότι δεν μπόρεσε να κάνει η ISIS στο Κομπάνι.  Τον πόνο τους για τις εκλογές της 7/6 τον βγάζουν σε εμάς. Πυροβόλησαν ακόμη και στους βουλευτές μας. Ακόμη κρύβονται στα τζαμιά. Αυτοί έσπασαν ακόμη και πόρτες και παράθυρα τζαμιών. Οι δυνάμεις ασφαλείας διαλύουν σπίτια, σπάζουν και καταστρέφουν. Επειδή ¨αφέθηκαν λέει στους νέους¨… Περίπου 20 χιλιάδες άτομα έφυγαν από τις συνοικίες τους. Μπορούν μόνο να σώσουν τις ζωές τους, δεν παίρνουν τίποτε μαζί τους. Οι άνθρωποι γενικά πεθαίνουν από βλήματα όλμων. Γίνεται αντιληπτό πως αυτό που κάνουν οι Ισραηλινοί στους Παλαιστίνιους το κάνουν αυτοί σε εμάς¨.

…………………

Οι βουλευτές του HDP μαζεύονται στο γραφείο του προφυλακισμένου αντιδημάρχου της πόλης Σιλβάν και εκεί τους προσφέρεται λεμονάδα. Επηρεασμένη από τα δακρυγόνα και εντελώς μουσκεμένη από τα ΤΟΜΑ η Φιγκέν Γιουξεκνταγ μη μπορώντας να καθίσει απαντούσε όρθια λέγοντας : ¨Ποτέ δεν έχουμε δει ξανά τόσο σκληρή αστυνομική επέμβαση. Πλέον η κυβέρνηση δείχνει μια απερίγραπτη φρίκη. Εάν αυτά γίνονται σε εμάς εδώ, στις απαγορευμένες περιοχές τι κάνουν ; Απέναντι μας δεν έχουμε πια κρατικές δυνάμεις ασφαλείας αλλά έναν όχλο κωδικοποιημένο να σκοτώνει¨.

……………………

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/416473/Yasam_koridorlari…_Silvanlilarin_cumleleriyle_yasananlar.html

12/11/2015

Previous Article

ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΙΛΒΑΝ

Next Article

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *