208 λιρες πρόστιμο στον δημοσιογράφο που του έβαλαν το όπλο στο κεφάλι
Πρόστιμο 208 λιρών κόπηκε στους δημοσιογράφους που πριν από μια εβδομάδα απειλήθηκαν με το όπλο στο κεφάλι από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ακολούθως συνελήφθησαν. Αποκαλύφθηκε επίσης πως ο αστυνομικός που του έβαλε το όπλο στο κεφάλι, μια εβδομάδα πριν πάλι είχε απειλήσει δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο Τζιχάν, ο δημοσιογράφος Μουράτ Ντεμίρ της Özgür Gün TV και ο ανταποκριτής του πρακτορείου DİHA Σερχάτ Γιουτζέ, κρατήθηκαν για 5 ώρες στην αστυνομία του Σιλβάν και ακολούθως τους επιβλήθηκε πρόστιμο 208 λιρών για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Η βουλευτής του HDP Σιμπέλ Γιγιτάλπ, δήλωσε πως οι αστυνομικοί που έστρεψαν το όπλο προς τους δημοσιογράφους, ακολούθως το έστρεψαν και στην ίδια. Η Γιγιτάλπ είπε : Όταν οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους, μπήκαμε στην μέση λέγοντας ¨μα τι κάνετε ;¨ και τότε έστρεψε το όπλο του και σε εμάς. Αρκετές μέρες τώρα στην Σιλβάν υπάρχει μια ανομία.¨
……….
……….
Εφ. Ταράφ 5/10/2015