Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 5-5-2011

Mιά πόλη σώπασε

Σταμάτησε χτες η ζωή στο Ντιγιαρμπακίρ. Στην κηδεία που έγινε για τα 4 μέλη του ΠΚΚ που σκοτώθηκαν από δυνάμεις ασφαλείας στο Τούντζελι, είχε τόσο πλήθος που θύμισε την προ 20 ετών κηδεία του Βεντάτ Αϊντίν -προέδρου της τοπικής οργάνωσης του ΗΕΡ που τον είχε σκοτώσει η JITEM.

Σταμάτησε η ζωή στο Ντιγιαρμπακίρ για την κηδεία των 4 από τα επτά μέλη του ΠΚΚ που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Τούντζελι. Τα λεωφορεία και τα μινιμπάς δεν δούλεψαν, τα σκουπίδια δεν μαζεύτηκαν και οι έμποροι δεν άνοιξαν τα μαγαζιά τους. Η τελετή στην οποία μετείχαν σχεδόν 100 χιλιάδες άτομα ήταν η πλέον μαζική μετά την προ εικοσαετίας κηδεία του Βεντάτ Αϊντίν προέδρου της τοπικής οργάνωσης του ΗΕΡ που τον είχε σκοτώσει η JITEM.

Για την εκπλήρωση των θρησκευτικών υποχρεώσεων των εγγεγραμμένων στο Ντιγιαρμπακίρ ανταρτών Ουγούρ Ουτάντς, Χακάν Γκεμ, Σεϊχμούζ Ακάκ, και του εγγεγραμμένου στην πόλη Μπάτμαν Ροβάν Σερχάτ Μπασαλάκ, τα σώματα τους μεταφέρθηκαν στο τζαμί Μπαιράμογλου. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής του πλήθους, η προσευχή έγινε στον ανοιχτό χώρο δίπλα στο τζαμί. Τα φέρετρα σκεπασμένα με τις σημαίες του ΠΚΚ αργότερα πήραν το δρόμο για το νεκροταφείο Γενίκοϊ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας έφεραν αφίσες του Οτζαλάν και ακούγονταν συχνά το σύνθημα ¨εκδίκηση¨. Κατά μήκος της πορείας προς το νεκροταφείο πετροβολήθηκαν οι κάμερες της MOBESE και πετάχτηκαν μολότοφ στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ. Κατά την διάρκεια της ταφής συγγενείς των θανόντων θρηνούσαν ενώ κάποιοι εξ αυτών λιποθύμησαν. Μιλώντας στο νεκροταφείο η ανεξάρτητη βουλευτής του BDP Αϊσέλ Τουγλούκ είπε πως « οι τύραννοι που θρέφονται από τον πόλεμο, δεν θέλουν να τελειώσει. Επιθυμώ να ρωτήσω τον πρωθυπουργό. Θέλετε μήπως με σκοτωμούς να γίνετε ο πρωθυπουργός του πολέμου ;» Μετά την ταφή, ομάδα ατόμων έκανε διαδήλωση, και όταν πέταξαν πέτρες στα γραφεία του ΑΚΠ, η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα. Οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι αργά στους γύρω δρόμους. Ίδια ήταν η εικόνα και στην κηδεία του μέλους του ΠΚΚ Κενάν Τας στο Χακκάρι. Στην πόλη δεν ανέβηκαν τα στόρια, ενώ χιλιάδες άτομα που μετείχαν στην τελετή, διαμαρτυρήθηκαν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Previous Article

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ

Next Article

ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *