Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

MIA ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

No Comments Share:

Aνακοίνωση από το ΠΚΚ σχετικά με την εγκατάλειψη των όπλων… Θα δονηθεί η Τουρκία

bese-hozat-5238

Η Μπεσέ Χοζάτ-αναπληρωτής πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του KCK που βρίσκεται στο όρος Κάντιλ του Ιράκ, δήλωσε πως στην επικαιρότητα τους δεν υπάρχει πια συνέδριο στο οποίο θα εγκαταλειπόταν ο ένοπλος αγώνας κατά της Τουρκίας.
Η Χοζάτ δήλωσε πως : το ΠΚΚ, αν δεν αναγνωριστεί η κουρδική ταυτότητα, αν δεν αλλάξει σε αυτή τη βάση το σύνταγμα και αν δεν γίνει αποδεκτό ιδιαίτερο στάτους για τους Κούρδους, δεν πρόκειται ποτέ να συγκαλέσει τέτοιο συνέδριο.
Η Μπεσέ Χοζάτ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ¨Med Nuçe¨ που εκπέμπει στην ίδια γραμμή με το ΠΚΚ Ευρώπης, προέβης εκδηλώσεις σχετικά με το επαναφερόμενο τις τελευταίες μέρες θέμα της εγκατάλειψης των όπλων στα πλαίσια της ειρηνευτικής διαδικασίας.

ΟΡΟΙ

Η Χοζάτ ανέφερε πως η διακήρυξη  της 28ης Φεβρουαρίου και το μανιφέστο ειρήνης του ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ήταν πολύ σημαντικά και ότι αν η Τουρκία έκανε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, είχε αποφασιστεί η σύγκληση αυτού του συνεδρίου. Δήλωσε : ¨Το συνέδριο θα αποφάσιζε την διακοπή του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας. Εμείς είχαμε θέσει ξεκάθαρα την άποψη μας για αυτό το θέμα. Ανακοίνωσαν την κοινή δήλωση που ενέκρινε και υπέγραψε και ο ηγέτης μας. Σύμφωνα με το 10ο άρθρο έπρεπε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στο Ίμραλι. Έπρεπε υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης να αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις. Έπρεπε να γίνουν διαπραγματεύσεις πάνω στο άρθρο 10, να επιτευχθεί συμφωνία και μετά θα παραπεμπόταν στην βουλή.
………….

Αυτή τη στιγμή δεν είναι στην επικαιρότητα μας η σύγκληση συνεδρίου. Διότι η διαδικασία δεν λειτούργησε και δεν έγινε κανένα απολύτως βήμα. ¨Όχι διαπραγμάτευση, ακόμη κι η διαδικασία διαλόγου καταργήθηκε. Ένα μήνα τώρα συνάντηση με τον ηγέτη μας εν γίνεται, η επιτροπή δεν μπορεί να πάει δίπλα στον ηγέτη μας.¨

………….

Εφ. Ταράφ  5/5/2015

Previous Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Next Article

ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *