Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

No Comments Share:

Είδηση πως ¨Ομάδα 100 ατόμων του ΠΚΚ βγήκε από την Τουρκία¨

Μετά από την έκκληση του Οτζαλάν για ¨απόσυρση εκτός συνόρων¨, ομάδα περίπου 100 ΠΚΚδων από τις περιοχές του Χακκάρι και του Σιρνάκ πέρασαν τα σύνορα και έφτασαν στις περιοχές Ζαπ και Χακούρκ του Β.Ιράκ. Τους ΠΚΚδες ήλεγχαν F-16.

Σύμφωνα με το άρθρο του Μπεσίρ Αρίζ στην εφημερίδα Ακσάμ, ομάδα περίπου 100 ΠΚΚδων προχτές πέρασαν τα σύνορα και πήγαν στο Β. Ιράκ. Έγινε γνωστό πως οι ΠΚΚδες πήγαν στα πλέον κοντινά στα τουρκοιρακινά σύνορα στρατόπεδα του ΠΚΚ, στις περιοχές Ζαπ και Χακούρκ.

Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων του Ίμραλι, μετά από την απελευθέρωση των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν απαχθεί από το ΠΚΚ, πλέον το ΠΚΚ έκανε το δεύτερο απτό βήμα. Ομάδες του ΠΚΚ που είχαν καταφύγει σε περιοχές κοντά στα σύνορα, πραγμάτωσαν την έκκληση που έκανε ο Οτζαλάν κατά τους εορτασμούς του Νεβρόζ για ¨απόσυρση εκτός συνόρων¨.

…………..

Την ώρα που υπολογίζεται πως εντός της Τουρκίας υπάρχουν περίπου 2 χιλιάδες ΠΚΚδες, έγινε γνωστό πως έφτασε σε αυτούς εντολή από το Κάντιλ. Η εντολή είναι να μην βγαίνουν από τα καταφύγια και ¨να περιμένετε τις εξελίξεις¨.

Οι ΠΚΚδες που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές, το καλοκαίρι σταδιακά θα περάσουν σε στρατόπεδα στο Β.Ιράκ.

……………

Μαχητικά αεροπλάνα τα οποία μέχρι πριν από το Νεβρόζ, σχεδόν καθημερινά βομβάρδιζαν τα στρατόπεδα του ΠΚΚ στο Β.Ιράκ, χτες έκαναν μόνο πτήσεις ¨ελέγχου¨. 5 F-16 απογειώθηκαν από την 8η αεροπορική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ. Τα μαχητικά πέρασαν στο Ιράκ και πέταξαν πάνω από στρατόπεδα του ΠΚΚ. Με εντολή που ήρθε, βομβαρδισμός δεν έγινε.

……………

Εφ. Ραντικάλ 26/3/2013 

Previous Article

ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΛΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *