Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

No Comments Share:

Έγκριση προς του ΑΠΟ από το Κάντιλ

 Το Κάντιλ αντιμετώπισε θετικά το μήνυμα του Οτζαλάν και αφήνει ελεύθερους τους ομήρους . Η απαντητική επιστολή θα παραδοθεί μέσα σε 10 μέρες στο κόμμα BDP.

H ηγεσία της οργάνωσης απάντησε θετικά στην επιστολή του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν που παρέλαβε από το BDP και η οποία περιέχει οδικό χάρτη για την επίλυση του κουρδικού.

Η ηγεσία του Κάντιλ, ως ένδειξη στήριξης προς την διαδικασία ειρήνευσης, αποφάσισε έως τις 21 Μαρτίου να ανακηρύξει εκεχειρία. Η ηγεσία του Κάντιλ που αντιμετώπισε θετικά το μήνυμα του Οτζαλάν, μέσα σε 10 μέρες θα δώσει σε μέλη του BDP την επιστολή που θα γράψει προς τους ηγέτες του ΠΚΚ. Το Κάντιλ περιμένει το επόμενο βήμα να γίνει από την κυβέρνηση. Από την άλλη ανώτατα στελέχη του ΠΚΚ θα συνέλθουν σήμερα και θα αποφασίσουν για το θέμα των ομήρων (πολιτών και στρατιωτικών). Η κατάσταση τους θα αποσαφηνιστεί στο τέλος της συνάντησης.

Κατά την προχθεσινή συνάντηση, ο Μουράτ Καραγιλάν μετέφερε τις απόψεις της οργάνωσης σχετικά με την απελευθέρωση των μελών του ΚCK, , ενώ αναφέρθηκε πως για την οργάνωση αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα να κάνει βήμα διάλυσης ή αφοπλισμού. Η οργάνωση που έχει πάρει την απόφαση να κάνει το πρώτο βήμα αφήνοντας ελεύθερους τους ομήρους που κρατά, αναμένει αργότερα να έρθει και ένα βήμα από την μεριά της κυβέρνησης.

Το Κάντιλ ανέφερε πως μόνο μετά από την οριστικοποίηση της συμφωνίας και αφού το κράτος δείξει την ειλικρίνεια του στο θέμα της ειρήνης, τότε στο τελευταίο στάδιο θα μπορέσει να πει ¨ναι¨ στο θέμα του αφοπλισμού και της μόνιμης εκεχειρίας.

Η διοίκηση του Κάντιλ ανέφερε πως προσδοκεί από την κυβέρνηση βήματα σα θέματα της εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα και στον ορισμό του πολίτη. Είπαν πως αντιμετώπισαν θετικά την έκκληση του Οτζαλάν για ενότητα και την έλλειψη του αιτήματος για αυτονομία, και ότι συμμερίζονται τις ιδέες του Οτζαλάν για ομαλή συμβίωση.

……………..

 Εφ. Ταράφ 3/3/2013

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΓΟΡΓΟΝΑ-ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *