Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΔΩ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΚΚ¨

No Comments Share:

¨Εδώ ελέγχει το ΠΚΚ¨

Ο πρόεδρος του BDP Ντεμιρτάς μίλησε στην Ταράφ : Στο Σέμντινλι και στην Τσουκούρτζα ελέγχει το ΠΚΚ. Αν υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει ας πάμε μαζί.

Μετά από την δήλωση του προέδρου του BDP πως το ΠΚΚ ελέγχει μια περιοχή 400 χλμ στο Σέμντινλι και την Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι, μια σιωπή καλύπτει την Άγκυρα. Παρά τις έγγραφες αιτήσεις της εφημερίδας Ταράφ ούτε το υπουργείο εσωτερικών, ούτε το Γενικό Επιτελείο έκανε κάποια δήλωση. Στην Ταράφ μίλησε ο Ντεμιρτάς συνεχίζοντας τις δηλώσεις του και είπε : ¨ Εκεί δεν υπάρχει χερσαία επιχείρηση. Γίνονται βομβαρδισμοί από αέρος. Τα σημεία ελέγχου από τον στρατό εξαφανίστηκαν, οι δρόμοι ελέγχονται από το ΠΚΚ. Η πραγματικότητα αποκρύβεται από την κοινή γνώμη. Η πολιτική του πολέμου δεν φέρνει λύσεις, πλέον πρέπει να ιδωθεί αυτό. Εάν υπάρχει κάποιος κυβερνητικός αρμόδιος ή υπουργός που δεν πιστεύει αυτά που λέω, ας έρθει να πάμε μαζί να δούμε. Να δούμε τους δρόμους τους ελέγχει ο στρατός ή το ΠΚΚ ; ¨

Ο πρόεδρος του BDP Ντεμιρτάς περιέγραψε ως εξής το παρασκήνιο των 45 ημερών συγκρούσεων στην περιοχή του Χακκάρι :

Λαμβανομένου υπόψη των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση και της πολιτικής του ¨ενθουσιώδους πολέμου¨ της, θα έπρεπε να είχαν τελειώσει 4 φορές το ΠΚΚ. Διότι εντός ενός έτους του είχαν δώσει τρεις μήνες ζωής. Σε αυτό το θέμα είχαν πείσει την βάση τους και ένα τμήμα της κοινής γνώμης. Διασφάλισαν μια εθνική και διεθνή στήριξη με δηλώσεις του τύπου ¨Κοντεύουμε να δώσουμε το τελευταίο χτύπημα στην οργάνωση, και μετά θα λύσουμε το κουρδικό θέμα, λίγο ακόμη έμεινε¨. Μάλιστα ενημέρωσαν σχετικά τα αφεντικά των ΜΜΕ, τους περιέγραψαν αυτές τους τις ιδέες και ζήτησαν στήριξη. Τους είπαν ¨Για κάποιο διάστημα μην κάνετε την προπαγάνδα του ΠΚΚ και του BDP, αγνοήστε τα γεγονότα και εμείς θα τελειώσουμε αυτή την ιστορία¨ και πήραν την στήριξη τους.

Το θέμα συζητήθηκε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ερντογάν, καθώς και σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Μετά από αυτό το βήμα άρχισαν να έρχονται πληροφορίες πως θα τεθεί στο στόχαστρο η ηγεσία του ΠΚΚ. Στην διάρκεια αυτής της περιόδου, κατά την διάρκεια του χειμώνα έγιναν μεγάλες επιχειρήσεις κατά του ΠΚΚ.

Η στήριξη αυτή ήταν τόσο ισχυρή που ακόμη και σε μια σφαγή σαν το Ρομπόσκι, δεν υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις από την διεθνή κοινότητα και από το φιλικό στο ΑΚΠ περιβάλλον. Διασφαλίστηκε κάθε είδους διευκόλυνση για να μην φθαρεί το ΑΚΠ. Με τον ερχομό όμως των καλοκαιρινών μηνών έγινε αντιληπτό πως η πραγματικότητα δεν ήταν έτσι. Φάνηκε ότι το ΠΚΚ για το οποίο έλεγαν πως ¨όπου να είναι τελειώνει¨, έφτασε στο πιο ισχυρό –από στρατιωτική σκοπιά- σημείο του, εδώ και 30 χρόνια. Ταυτόχρονα το ΠΚΚ κέρδισε σημαντικές συμπάθειες εντός των Κούρδων της Συρίας. Φάνηκε ότι οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης ενάντια στο ΠΚΚ όχι απλά δεν στέφθηκαν με επιτυχία, αλλά κατέληξαν σε φιάσκο.

Κατά τις τελευταίες 45 μέρες μια έκταση 300-400 τετρ. χλμ στον νομό Χακκάρι ελέγχεται από το ΠΚΚ. Όλοι οι αγροτικοί δρόμοι ελέγχονται από το ΠΚΚ. . Εάν υπάρχει κάποιος κυβερνητικός αρμόδιος ή υπουργός που δεν πιστεύει αυτά που λέω, ας έρθει να πάμε μαζί να δούμε. Να δούμε τους δρόμους τους ελέγχει ο στρατός ή το ΠΚΚ ; ¨

Από την πρώτη μέρα ακόμη χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν γίνονται, γίνονται βομβαρδισμοί από αέρος. Τα στρατιωτικά σημεία ελέγχου εξαφανίστηκαν, ο στρατός είναι κλεισμένος στα στρατόπεδα. Και δεν μιλάω τυχαία. Μιλάω για την πραγματικότητα. Αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί πως το ΠΚΚ νίκησε τον τουρκικό στρατό. Και το ΠΚΚ δεν μπορεί να νικήσει τον τουρκικό στρατό, και ο τουρκικός στρατός το ΠΚΚ…Αλλά στρατιωτικά μπορούν να δυσκολέψουν πολύ ο ένας τον άλλο. Και αυτό σημαίνει πως θα πεθάνουν πολλά ακόμη παιδιά Τούρκων και Κούρδων….Για αυτό εστίασα στο μέγεθος αυτού του πολέμου, ώστε να σταματήσουν να έχουν ελπίδες πως θα αποτελειώσουν το ΠΚΚ, και να λυθεί το θέμα με διάλογο με το ΠΚΚ, τον Οτζαλάν και το BDP.

…………

 Εφ. Ταράφ  30/8/2012

Previous Article

O KOΣMOΣ TO ΕXEI ΤΟΥΜΠΑΝΟ…

Next Article

MHNYMA TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *