Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αναφορά για την γερμανική βουλή : ¨Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιράκ δεν είναι νόμιμη άμυνα¨…

No Comments Share:

Γερμανία: Η Τουρκία παραβίασε το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ

Σε έκθεση που ετοίμασαν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες για την ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας αναφέρεται πως το τουρκικό κράτος με τις επιθέσεις που πραγματοποίησε στο νότιο Κουρδιστάν, παραβίασε το άρθρο 51 του ΟΗΕ. Αυτοί οι οποίοι ετοίμασαν την αναφορά κάνουν έκκληση προς το Βερολίνο να κινητοποιήσει τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ.

Τις περασμένες μέρες ο βουλευτής του αριστερού κόμματος Γκιοκάι Ακμπουλούτ, προσέφυγε στην Διεύθυνση Επιστημονικών Υπηρεσιών της Ομοσπονδιακής Βουλής, ζητώντας τη νομική διερεύνηση των χερσαίων και αεροπορικών επιθέσεων του τουρκικού στρατού προς το νότιο Κουρδιστάν. Η Διεύθυνση απαρτίζεται από ειδικούς διαφόρων πεδίων οι οποίοι ενημερώνουν για τα θέματα που πρέπει τους βουλευτές.
Το βασικό θέμα που ζήτησε το Αριστερό κόμμα να ερευνηθεί, ήταν η επίθεση-εισβολή με την ονομασία “Νύχια Τίγρης”, που άρχισε το τούρκικο κράτος κατά του νότιου Κουρδιστάν τον περασμένο Ιούνιο. Η Διεύθυνση ετοίμασε μία αναφορά με τις απόψεις της. Η αναφορά η οποία ακόμη δεν κοινοποιήθηκε στην κοινή γνώμη έχει την επικεφαλίδα “Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά του ΠΚΚ στο Ιράκ από νομική σκοπιά” και σε αυτήν εμπεριέχονται εντυπωσιακές απόψεις κριτικής κατά των σχεδίων εισβολής της κυβέρνησης ΑΚΡ-ΜΗΡ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ
Στην 12 σελιδη αναφορά που έχει στα χέρια του το ANF,  αναφέρεται πως η Τουρκία παραβιάζοντας την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ με τις επιθέσεις αυτές, έχει παραβιάσει και το άρθρο 51  του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
Στην αναφορά παρατίθεται η άποψη πως δεν υπάρχουν επιθέσεις του ΠΚΚ οι οποίες θα δικαίωναν την θέση για ¨νόμιμη άμυνα¨,  που προβάλλει το τουρκικό κράτος και προσθέτει ότι “για την νόμιμη άμυνα θα έπρεπε οι επιθέσεις του (του ΠΚΚ) να συνεχίζονται ανελλιπώς”.
Στην αναφορά εμπεριέχεται η φράση πως “Προς το παρόν δεν υπήρξε καμία επίθεση του ΠΚΚ η οποία να καταστήσει αναγκαία στα πλαίσια της νόμιμης άμυνας την επίθεση της Τουρκίας προς τα εδάφη του Ιράκ”
……

https://anfturkce.com/dunya/almanya-tuerkiye-bm-nin-51-maddesi-ni-ihlal-etti-143265

9/7/2020

Σχ. : Άντε σε λίγο στην Γερμανία θα ανακαλύψουν πως γυρίζει και η γη…

Το θέμα φυσικά είναι το τι θα πράξουν…

Διότι από λόγια και καταδίκες, δεν παίρνει χαμπάρι ο δικτάτορας…

Previous Article

Είδηση περί πιθανής ανάπτυξης τουρκικών S-400 στην Λιβύη !

Next Article

¨Κίνηση σκάνδαλο¨ λένε της Ελληνοκυπριακής πλευράς !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *