Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΟΥΡΔΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ

No Comments Share:

 

 

Ο Καραγιλάν έκανε έκκληση για επιστράτευση για το Άφριν

O Μουράτ Καραγιλάν-μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΚΚ μιλώντας στο SterkTV έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με τις τουρκικές επιθέσεις κατά του Άφριν.

Ο Καραγιλάν ανέφερε πως οι επιθέσεις κατά του Άφριν είναι επιθέσεις σε όλους τους Κούρδους και τόνισε πως τα ΠΚΚ δεν θα παραμείνει σιωπηλό απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Ο Καραγιλάν δήλωσε: ¨Εμείς δεν βρισκόμαστε εκεί. Άλλο το ΠΚΚ, και άλλα τα YPG και PYD. Αλλά εάν υπάρξουν επιθέσεις φυσικά και γίνουμε ένα¨. Ο Καραγιλάν δίνοντας ως παράδειγμα τους αντιστασιακούς του Σουρ και της Νουσαϊμπίν και είπε πως το τουρκικό κράτος δεν θα μπορέσει ποτέ να αποσπάσει αποτέλεσμα στο Άφριν. Ο Μουράτ Καραγιλάν είπε πως το Άφριν είναι η πατρίδα της ηρωίδας Αρίν Μιρκάν και πρόσθεσε πως τα παλικάρια του Άφριν θα υπερασπιστούν τα ιερά τους χώματα.

Δήλωσε: ¨Πιστεύω τα εξής, εάν τα ΑΚΡ-ΜΗΡ επιτεθoυν στο Άφριν, οι μαχητές του Άφριν μαζί με την αντίσταση του λαού θα τους δώσουν την απαραίτητη απάντηση και έτσι τα ΑΚΡ και ΜΗΡ θα πάρουν ένα ιστορικό μάθημα. Πίστη μας και ελπίδα μας είναι όπως στο Κομπάνι το ΑΚΡ και η ISIS ισοπεδώθηκαν, το ίδιο να γίνει και στο Άφριαν για τα ΑΚΡ και ΜΗΡ¨.

Ο Καραγιλάν είπε πως ¨Εάν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επέμβουν στο Άφριν, αυτό θα έχει γίνει με έγκριση από την Ρωσία¨, ενώ έκανε εντυπωσιακά σχόλια για την στάση των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ο Μουράτ Καραγιλάν σχολίασε ως εξής σχετικά με τις επιθέσεις στο Άφριν:

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

¨Καταρχήν ο πολύτιμος λαός του Άφριν αλλά και το σύνολο του Κουρδικού λαού πρέπει να ξέρουν το εξής, o τουρκικός στρατός δεν έχει μια τέτοια ισχύ. Ο τουρκικός στρατός επί 9 μήνες δεν μπόρεσε να μπει στην Νουσαϊμπίν. Βίωσε το σύνδρομο Νουσαϊμπίν. Από τους στρατιώτες που πολέμησαν εκεί, πολλοί αρρώστησαν, τρελάθηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν το μέτωπο και τον στρατό. Πότε μπόρεσαν και μπήκαν στην Νουσαϊμπίν; Και όχι μόνο στην Νουσαϊμπίν. Πότε μπόρεσαν και μπήκαν στην Τζίζρε και στο Σουρ;  Μόνο όταν είδαν πως οι μαχητές δεν διέθεταν πια πυρομαχικά, ρουκέτες Biswing και εκρηκτικά υλικά, τότε μόνο μπήκαν με θωρακισμένα οχήματα. Μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου επί 3 μήνες προσπαθούσαν στην Ελ Μπαπ. Όταν μπήκαν στην Ελ Μπαπ δήλωσαν πως ¨ωραία κρατήσαμε το κυρίαρχο μέρος¨. Ήταν όμως μια παγίδα της ISIS. Μετά οι συμμορίες της ISIS τους περικύκλωσαν, σκότωσαν δεκάδες από αυτούς, πήραν άρματα μάχης τους, αιχμαλώτισαν κάποιους και οι μόνοι που σώθηκαν είναι αυτοί που διέφυγαν. Μάλιστα αργότερα η ISIS έκαψε τους αιχμαλώτους στρατιώτες. Πως πήρανε την Ελ Μπαπ ; Μπόρεσαν και μπήκαν στην Ελ Μπαπ με την βοήθεια της Ρωσίας και όταν μετά από υπόγεια συμφωνία με την ISIS, η οργάνωση αποσύρθηκε από εκεί. Δηλαδή το τουρκικό κράτος διαθέτει θόρυβο, θόρυβο διαθέτει αλλά πολεμική ουσία δεν υπάρχει. Αυτό το γνωρίζουμε επειδή εμείς πολεμάμε με αυτό το κράτος 35 έτη. Το τουρκικό κράτος δεν μπορεί να μπει στο Άφριν, αλλά θα πολεμήσει. Διότι βλέπει καλά το εξής, εάν δεν πολεμήσει θα χάσει ολοκληρωτικά.  Σε κάποια μέρη στο βαθμό που βρίσκει ευκαιρίες και εάν το επιτρέπει η Ρωσία, θέλει να πολεμήσει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δύναται να εισέλθει στο Άφριν.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ !

Καθώς στην Συρία υπάρχουν οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, ο Συριακός Δημοκρατικός Στρατός (SDG) ως επικεφαλής της αντίστασης είναι σε επικοινωνία με αυτές τις δυνάμεις. Διότι οι οργανώσεις YPG, YPJ και SDG στην περιοχή Ροζάβα του Κουρδιστάν δεν πολέμησαν μόνο για τον εαυτό τους, πολέμησαν για όλη την ανθρωπότητα. Κατέλαβαν την πρωτεύουσα της ISIS. Η δύναμη αυτή έχει σφραγιστεί από την κατάληψη της πρωτεύουσας της ISIS.  H δύναμη αυτή οργανώθηκε στον πόλεμο ενάντια στο Μέτωπο Νούσρα και στις συμμορίες της ISIS και οι παγκόσμιες δυνάμεις παρείχαν την στήριξη τους. Κάποια πράματα όμως αλλάζουν, οι δυνάμεις αυτές απέναντι στον εκβιασμό της Τουρκίας, φέρονται συμφεροντολογικά. Για παράδειγμα βγήκε Αμερικάνος αξιωματούχος και δήλωσε και έκανε μια πραγματικά προβοκατόρικη δήλωση. Και προκάλεσε ενάντια στους Κούρδους της Ροζάβα και την Τουρκία και την Συρία και το Ιράν. Και μετά είπε πως ¨Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες της Τουρκίας¨ και ότι ¨Δεν έχουμε στοιχεία της άμυνας μας στο Άφριν¨.  Δηλαδή λέει ουσιαστικά πως ¨μπορείτε να μπείτε στο Άφριν¨.  Εάν δεν υπάρχει κάτι άλλο, εάν εσύ δρας μαζί τo SDG κατά της ISIS, μα τότε ένα τμήμα του SDG βρίσκεται στο Άφριν. Eν προκειμένω υπάρχει μια ανειλικρίνεια.

…………………

Η Ρωσία πολλές φορές έχει αναβάλει την σύνοδο του Σότσι. Για ποιο λόγο; Οι Κούρδοι στην Συρία είναι μια πραγματικότητα και μια δύναμη. Εάν δεν επιτρέπεται στους Κούρδους να πάνε σε εκείνη την σύνοδο τότε εκείνη η σύνοδος γίνεται επί ματαίω. Η Τουρκία αντιτίθεται στην συμμετοχή των Κούρδων. Και οι δυο πλευρές αναζητούν λύση. Η Τουρκία όμως είναι ένα ρατσιστικό κράτος. Τι χρειάζεται εδώ; Αυτό που χρειάζεται είναι συζητηθεί ανοιχτά το θέμα. Δείτε το Σότσι που είναι μια διεθνής πλατφόρμα έχει μπλοκάρει. Για ποιο λόγο; Λόγω των Κούρδων. Η Γενεύη επίσης δεν πετυχαίνει. Για ποιο λόγο; Μα διότι δεν μετέχουν οι Κούρδοι. Δηλαδή από τις δυνάμεις που κατέχουν το 1/3 της Συρίας δεν μετέχει κανείς. Για ποιο λόγο; Διότι εναντιώνεται η Τουρκία. Το θέμα της Τουρκίας είναι πως αρνείται την πραγματικότητα του κουρδικού λαού και βλέπει όλους τους Κούρδους σαν τρομοκράτες. Ασκεί μια ρατσιστική πολιτική κατά των Κούρδων. Εάν αυτά τα κράτη θέλουν πραγματικά να διοικούν τον κόσμο, είναι υποχρεωμένα να είναι δίκαια. Πρέπει να πουν ένα ¨φτάνει¨ στην Τουρκία και να της πούνε πως ¨Οι Κούρδοι υπάρχουν, δεν μπορείς να τους θεωρείς όλους ως τρομοκράτες. Οι Κούρδοι στην Συρία είναι ένας σοβαρός και βασικός παράγοντας. Κάνεις λάθος¨. Αλλά δεν το λένε λόγω των δικών τους συμφερόντων.

……………………

https://anfturkce.net/kurdistan/murat-karayilan-efrin-icin-seferberlik-cagrisinda-bulundu-101729

19/1/2018   19:07

Previous Article

ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΙΡΙΑΛ-ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Next Article

O ΓΟΥΝΑΡΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΔΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *