Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

No Comments Share:

To ΗPG ο ένοπλος κλάδος του ΠΚΚ, το περασμένο Σάββατο δημοσίευσε ένα βίντεο από μια ¨επιχείρηση¨ του

https://www.youtube.com/watch?v=-Tf3RwwJ00I

Στο βίντεο διακρίνεται ένα ελικόπτερο τύπου AH-1W Cobra, το οποίο καταρρίπτεται από ένα αντιαεροπορικό όπλο τύπου MANPAD (Man-portable air-defense systems ) που φέρει στον ώμο του ένα μέλος του HPG.

Στο ΝΑΤΟ η ονομασία που έχει δοθεί σε αυτό το όπλο είναι το ¨SA-18¨. Το όπλο είναι σοβιετικής/ρωσικής  καταγωγής και η αρχική του ονομασία είναι 9Κ38Igla.

Tα Igla εντός από την Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές χώρες, υπάρχουν και σε χώρες του ΝΑΤΟ όπως στην Τουρκία, αλλά και σε χώρε που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Συρία.

……….

Όλοι συμφωνούν πως τα αποτελέσματα από την έναρξη χρήσης των MANPAD θα είναι σημαντικά.

Καταρχήν σίγουρα σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων της Τουρκίας κατά του ΠΚΚ. Βραχυπρόθεσμα οι αεροπορικές δυνάμεις των Τ.Ε.Δ. θα είναι πιο ¨ενοχλημένες¨ .  To σχέδιο με την χρήση Μ.Ε.Α. που πρότεινε ο αρθρογράφος της Ντέιλι Σαμπάχ μπορεί να είναι ένα μεσο-μακροπρόθεσμο σχέδιο.  Διότι ακόμη και αν μειώνεται το ¨κόστος σε ζωές¨, είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για ιδιαίτερα ακριβή και τεχνολογία. Είναι αμφισβητήσιμο το αν θα παράσχουν οι ΗΠΑ τέτοιου είδους εξοπλισμό για να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά του ΠΚΚ.

Αλλά ακόμη πιο σημαντική είναι η διάσταση του θέματος που σχετίζεται με την Συρία. Αυτό που συνέβη στο ελικόπτερο και στους στρατιώτες που βρισκόταν μέσα του, μπορεί να είναι μόνο ένα μικρό τμήμα αυτών που θα συμβούνε σε μια δυνητική επιχείρηση κατά  της Συρίας.

Eπίσης αυτό που συνέβη είναι μια σημαντική ένδειξη του κόστους που υπάρχει για την παροχή προς τους τζιχαντιστές από Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, πυραύλων εδάφους-αέρος.

http://haber.sol.org.tr/toplum/pkk-helikopteri-dusuren-silahi-nasil-elde-etti-156183

17/5/2016

Previous Article

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΜΕΝ , ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΕ

Next Article

Τι δουλειά έχει εκεί ο Ιλτέρ Μέτσο;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *