Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΚΚ

No Comments Share:

Το ΠΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τσινάρ, υποστηρίζοντας πως σε αυτήν σκοτώθηκαν πάνω από 30 αστυνομικοί

 

cinar_3

Το HPG ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τσινάρ του Ντιγιαρμπακίρ κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 1 αστυνομικός και 5 πολίτες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, το ΠΚΚ εκτέλεσε αυτή την επιχείρηση ως αντίποινα για τον σκοτωμό 12 μελών του ΠΚΚ στην πόλη Βαν.

Στην σχετική ανακοίνωση υποστηρίζουν πως πέθαναν πάνω από 30 αστυνομικοί και χρησιμοποιείται η φράση ¨Τα κυβερνητικά ΜΜΕ παρουσιάζουν πως σε αυτή την δράση σκοτώθηκαν 1 αστυνομικός και 5 πολίτες. Ο ισχυρισμός αυτός που διαδίδεται από το Τουρκικό Τμήμα Ειδικού Πολέμου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα¨.

Στο σημείο στης ανακοίνωση σχετικά με τους θανάτους πολιτών αναφέρονται τα εξής : ¨Η δράση αυτή έχει στόχο τις δυνάμεις της αστυνομίας. Αλλά καθώς η αστυνομική διεύθυνση και τα καταλύματα των αστυνομικών ήταν στο ίδιο πενταόροφο κτίριο, προκλήθηκε ο θάνατος δύο πολιτών. Επίσης τρεις άνθρωποι μας, εκ των οποίων το ένα παιδί, πέθαναν όταν λόγω της έκρηξης εξεράγη μετασχηματιστής που έπεσε πάνω σε ένα σπίτι με αποτέλεσμα.

Είναι ξεκάθαρο πως στα πλαίσια της γενικής γραμμής του κινήματος μας και των πολιτικών του στόχων, κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι στόχος μας. Και σε αυτήν μας την δράση στόχος ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας.

……………….

http://haber.sol.org.tr/turkiye/pkk-cinar-saldirisini-ustlendi-30dan-fazla-polisin-oldugunu-iddia-etti-142856

16/1/2016

Previous Article

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

Next Article

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *