Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ

No Comments Share:

Εφ.Χουριέτ 21-4-2011

Bismil'de olaylı cenaze

Κηδεύτηκε παρουσία 50 χιλιάδων ατόμων ο 17χρονος Ιμπραήμ Ορούτς που σκοτώθηκε από πυροβολισμό όπλου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πόλη Μπίσμιλ του Ντιγιαρμπακίρ. Διαδηλωτές άναψαν φωτιές στην είσοδο της πόλης, ενώ φώναζαν συνθήματα για εκδίκηση.

Επεισόδια παρουσιάστηκαν χτες στην πόλη Μπίσμιλ κατά την διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του YSK να ασκήσει βέτο στην υποψηφιότητα 12 ανεξάρτητων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων και 7 που στηρίζονται από το κόμμα BDP. Στα επεισόδια έχασε την ζωή του από πυροβολισμό όπλου ο Ιμπραήμ Ορούτς μαθητής της 3ης τάξης του λυκείου, ενώ τραυματίστηκαν οι Γκιουλτεκίν Κουστσού και Αμπντουλκερίμ Γκιουμούς.

Το σώμα του Ιμπραήμ Ορούτς που φέρεται να σκοτώθηκε από πυροβολισμό αστυνομικού, μεταφέρθηκε συνοδεία μεγάλου κομβόι αυτοκινήτων από το Ντιγιαρμπακίρ προς την πόλη Μπισμίλ. Διαδηλωτές με μάσκες είχαν ανάψει φωτιές στην είσοδο της πόλης, και κρατώντας λάβαρα του ΠΚΚ, αφίσες του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και φωτογραφίες του Ιμπραήμ Ορούτς, φώναζαν το σύνθημα ¨εκδίκηση¨. Τα οχήματα στον δρόμο ελέγχονταν ένα ένα από τους διαδηλωτές που έδιναν άδεια να μπούνε στην πόλη, ενώ όταν ήρθε το όχημα κηδειών του δήμου Ντιαρμπακίρ –στο οποίο είχε κρεμαστεί λάβαρο του ΠΚΚ- παρέλαβαν το φέρετρο και το μετέφεραν στους ώμους τους επί 5 χιλιόμετρα, ως το νεκροταφείο.

50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΕΙΧΑΝ

Κατά την πορεία στην πρώτη σειρά βρισκόταν ο τέως πρόεδρος του BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, η αντιπρόεδρος Γκιουλτάν Κισανάκ, η βουλευτής Εμνιγιέ Αϊνά, ο ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Αλτάν Ταν, ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Οσμάν Μπαϊντεμίρ. Διαδηλωτές επιδείκνυαν τις μολότοφ στα χέρια τους εκφράζοντας την μεγάλη οργή τους ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας, στο κόμμα ΑΚΠ και στον πρωθυπουργό Ερντογάν. Ο τέως πρόεδρος του BDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, η αντιπρόεδρος Γκιουλτάν Κισανάκ, και ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Οσμάν Μπαϊντεμίρ αγκάλισαν και φίλησαν ένα παιδί που με μάσκα στο πρόσωπο του έκαμνε το σήμα της νίκης. Το τυλιγμένο με λάβαρα του ΠΚΚ φέρετρο του Ορούτς παραδόθηκε στο χώμα του νεκροταφείου της περιοχής, εν μέσω δακρύων και με την συμμετοχή περίπου 50 χιλιάδων ατόμων.

Στην περιοχή κατά την οποία υπήρξαν τα γεγονότα, χτες ήρθαν ακόμη 1500 αστυνομικοί που μαζί με ομάδες της στρατοχωροφυλακής είχαν πήραν θέσεις μπροστά σε δημόσια κτίρια για να αποτρέψουν επιθέσεις. Μακριά από τις δυνάμεις ασφαλείας οι δρόμοι είχαν αποκλειστεί με κάδους σκουπιδιών, τα καταστήματα δεν άνοιξαν, και η ένταση ακόμη συνεχίζεται.

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΑΚΠ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ

Διαδηλωτές που συγκρούονταν μέχρι αργά τη νύχτα με αστυνομικούς, κατέστρεψαν τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΑΚΠ . Οι διαδηλωτές έσπασαν τα στόρια στην είσοδο του κτιρίου, μπήκαν μέσα και κατέστρεψαν τα πάντα.

Bismil'de olaylı cenaze

Previous Article

TO ΒΓΑΛΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ !

Next Article

ΕΞΕΔΥΣΑΝ ΜΕ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *