Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

0 σχόλια Share:

Εφ. Ταράφ 2-4-2011

 

Επιβεβαιώθηκε το άρθρο ¨Ανήσυχοι οι νέοι ΠΚΚδες¨ του Κουρτουλούς Ταγίζ . Στο βουνό Αμανός της περιοχής Χατάι σκοτώθηκαν 7 αντάρτες του ΠΚΚ. Με βάση τις ειδήσεις που έρχονται, φαίνεται πως οι αντάρτες παρακολουθούνταν επί 12 μέρες με θερμικές κάμερες. Τα όπλα τα οποία βρέθηκαν πάνω τους δείχνουν πως δεν επρόκειτο για συνηθισμένους αντάρτες. Σε 7 από αυτούς βρέθηκαν τυφέκια Μ16 που τα φέρουν διοικητές υψηλού επιπέδου του ΠΚΚ, καθώς και εκρηκτικά Α4. Κάποιοι λένε πως δεν σκοτώθηκαν όλοι στην σύγκρουση αλλά πως συνελήφθησαν υγιείς και εκτελέσθηκαν. Ποιο είναι σωστό από αυτά δεν ξέρουμε. Παρατηρώντας όμως τον οπλισμό τους φαίνεται να είναι πολλές οι πιθανότητες πως επρόκειτο για επιλεγμένους επτά αντάρτες που ετοιμάζονταν για κάτι μεγάλο

Την ώρα που στο Ίμραλι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του κράτους με τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και ο ίδιος δηλώνει πως ¨Δίνουμε ευκαιρία στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις. Αν η μέθοδος αυτή περάσει στην πράξη το 2011 θα είναι έτος λύσης¨, και την ώρα που ζητείται η παράταση της εκεχειρίας έως τον Ιούνιο, γιατί αυτή η ομάδα των ΠΚΚδων γυρνούσε στα βουνά του Αμανός με Α4 ;

Νομίζω πως η απάντηση για αυτό βρίσκεται στο χτεσινό άρθρο του Ταγίζ : ¨ Πηγές προσκείμενες στο ΠΚΚ, αναφέρουν πως υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης αισθάνονται ανησυχία για αυτήν την διαδικασία. Πάντως αυτή η ανησυχία δεν πρέπει καθόλου να υποτιμηθεί. Το ονόματα αυτά που μέχρι σήμερα εφάρμοζαν κάθε κουβέντα του Οτζαλάν σαν να ήταν φετφάδες, πλέον προσεγγίζουν με καχυποψία τις συνομιλίες που γίνονται στο Ίμραλι. Πιστεύουν πως το κόμμα ΑΚΠ δίνει ψεύτικες ελπίδες στον Οτζαλάν και πως τον κοροιδεύει…Είναι γνωστή η ύπαρξη αυτή της μικρής αλλά με επιρροή ομάδας των γερακιών, που αντιτίθενται στην εκεχειρία. Αυτοί υποστηρίζουν μια σκληρή πολιτική¨.

Είναι δυνατόν μέσα στο ΠΚΚ να είναι ενάντιοι στον Απο ; Μπορούνε οι .ΠΚΚδες να εναντιωθούνε στον ηγέτη στον οποίο είχαν παραδώσει την βούληση τους ; Δεν είναι εύκολο να εναντιώνεσαι στον Άπο εντός του ΠΚΚ, αλλά η ειρηνευτική διαδικασία πάντα ήταν δύσκολη, και αν δείτε την ιστορία του ΙΡΑ θα δείτε από τι δύσκολη διαδικασία πέρασε εκείνη η οργάνωση.

Είναι φυσικό μετά από έναν μακροχρόνιο ένοπλο αγώνα, όταν πλησιάζει η ειρήνη να παρουσιάζονται και στις δύο πλευρές παρόμοιες ανησυχίες και οργή του τύπου ¨τζάμπα δώσαμε εκείνους τους ήρωες, με τι αντίκρισμα πάμε για ειρήνη ;¨.

………………

Αν λοιπόν κάποιοι μέσα στο ΠΚΚ εναντιωθούνε στον Άπο τι θα γίνει ; Αν εξετάσετε αυτά που λέγονται πως ενδεχομένως θα υπάρξουν εντυπωσιακές κινήσεις εντός μεγάλων πόλεων τότε θα καταλήξετε στην εξής φράση : Θα χυθεί πολύ αίμα.

Το αίμα που θα χυθεί δεν αλλάζει τη ροή του χρόνου και τις πραγματικότητες της ζωής. Το ΠΚΚ με μεγάλες θυσίες και με απώλειες πολλών ανθρώπων έμαθε ακόμα και στους ανθρώπους που δεν έλεγαν την λέξη ¨Κούρδος¨, πως σε αυτή τη χώρα ζούνε Κούρδοι, και έθεσε το ¨Κουρδικό¨ στην επικαιρότητα. Κατά τη γνώμη μου με τα όπλα πλέον δεν μπορεί να πάει παραπέρα. Ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Κούρδοι μπορούνε πλέον να επιβάλλον κάτι στον άλλο με τα όπλα. Από τώρα και μετά η ιστορία αυτή θα περπατήσει με πολιτικές κινήσεις. Παγκοσμίως τελειώνει η ηγεμονία των ¨δυνάμεων ασφαλείας¨, δικτατορίες ανατρέπονται, και η στρατιωτική κηδεμονία στην Τουρκία τελειώνει. Οι φιλοδοξίες του ΠΚΚ στα ΝΑ δεν μπορούνε να γίνουν δια των όπλων.

Για να μπορέσει να διοικήσει εκεί θα πρέπει πρώτα από όλα να πείσει τους Κούρδους, και σε αυτήν την εποχή κανένας δεν πείθεται με τα όπλα. Και δεν πιστεύω πως οι Κούρδοι θα τρομάξουν από τις απειλές και τα όπλα. Κατά την άποψη μου το ΠΚΚ σε μια χώρα με ¨κατά κεφαλήν εισόδημα 10 χιλ. $¨ θα πρέπει να αναπτύξει προτάσεις προς τους Κούρδους για μια χώρα πιο πλούσια, πιο ευτυχισμένη κι πιο ελεύθερη και να ανταγωνιστεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, σε πολιτικό επίπεδο.

Για αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση και το κράτος να κάνει πολιτικές κινήσεις που θα ανοίξουν τον δρόμο της πολιτικής για τα στελέχη του ΠΚΚ.

………………

Previous Article

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ !

Next Article

ΠΤΩΣΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *