fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ¨

0 σχόλια Share:

Καραγιλάν : Εάν θέλουν να μας εξαφανίσουν με πόλεμο, ας κοπιάσουν

murat-karayilan

Μουράτ Καραγιλάν : Αφού λοιπόν θέλουν να μας εξαφανίσουν με πόλεμο, ας ορίσουν, εάν μπορέσουν ας το κάνουν. Στηριζόμενοι στην εξελιγμένη τεχνολογία πληροφοριών και στην υψηλή τους τεχνολογία, νομίζουν πως θα μας εξαφανίσουν. Άντε ας έρθουν να δούμε…


Ο Μουράτ Καραγιλάν-μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΚΚ δήλωσε πως η κυβέρνηση του ΑΚΡ άρχισε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας κατά του κουρδικού λαού. Ο Καραγιλάν είπε πως το τουρκικό κράτος πραγματοποίησε στις περιοχές των ανταρτών την μεγαλύτερη του αεροπορική επιχείρηση, που όμως κατέληξε σε φιάσκο. Ο Καραγιλάν είπε πως οι αντάρτες έναντι αυτών των επιθέσεων, αρκέστηκαν μόνο σε χρήση του δικαιώματος τους για αντίποινα ως άμυνα.
Λέει : ¨Μέχρι τώρα οι αντάρτες χρησιμοποιούν το δικαίωμα τους για άμυνα. Στα πλαίσια του νόμιμου δικαιώματος για άμυνα, κάνουν δράσεις αντιποίνων. Αλλά η πολεμική διαδικασία άρχισε και αυτή θα εμβαθυνθεί περαιτέρω, έτσι και εμείς απέναντι σε έναν μεγάλης κλίμακας πόλεμο θα αντιπαρατάξουμε μιας μεγάλης κλίμακας αντίσταση…
……………….
Να το επαναλάβω πάλι. Είναι ανάγκη αυτοί που σκέφτονται την ενότητα και την ακεραιότητα της Τουρκίας και αυτοί που πραγματικά την αγαπάνε, να αντιληφθούν τον κίνδυνο που συνιστά για αυτήν η φιλοπόλεμη στάση του ΑΚΡ. Εμείς ειλικρινά και έτοιμα δηλώσαμε πως είμαστε ανοιχτοί σε μια λύση, αλλά αυτοί θέλουν τώρα να μας εξαφανίσουν με βόμβες.
……………….
Η αλήθεια είναι πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το ΑΚΡ δεν προσέγγισαν με ειλικρίνεια την επίλυση του κουρδικού με δημοκρατικούς δρόμους. Αλλά πάντοτε με όρους προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς. Η δήλωση που έκανε ο ηγέτης Οτζαλάν στον Νεβρόζ του 2013 ήταν πολύ σημαντική και έφερε ιστορικό περιεχόμενο. Εμείς και σήμερα συμφωνούμε με εκείνη την δήλωση. Και τότε ήμασταν πολύ ειλικρινείς. Με δηλώσεις στον τύπο είχαμε εκφράσει την αποφασιστικότητα μας να πράξουμε τα δέοντα. Μάλιστα και πρακτικά είχαμε αρχίσει την διαδικασία της αποχώρησης, αλλά το κράτος του ΑΚΡ δεν έπραξε αυτά που του αναλογούσαν. Και βγαίνουν τώρα και λένε πως ¨δεν εκπλήρωσαν την υπόσχεση τους για αποχώρηση¨. Μα αυτό είναι μεγάλη διαστρέβλωση. Η αποχώρηση σταμάτησε επειδή η κυβέρνηση του ΑΚΡ δεν έπραξε το καθήκον της. Έπρεπε επίσης να γίνουν αλλαγές στην νομοθεσία και στο σύνταγμα, αλλά ούτε αυτές έγιναν.
……………..
Είναι φανερό πως όλα αυτά τα κάνουν για να μειώσουν την ισχύ του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, για να ρίξουν το HDR σε επίπεδα κάτω του πλαφόν, για να ελκύσουν ψήφους του ΜΗΡ στον εαυτό τους και για να φτάσουν στον αριθμό των 400 βουλευτών. Αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν, είναι ξεκάθαρο. Άλλωστε και στην Τουρκία πολλοί αμερόληπτοι και δημοκράτες διανοούμενοι το λένε αυτό. Εδώ δηλαδή πρόκειται για ένα κράτος που υπό την ηγεσία του ΑΚΡ, χαλά την εκεχειρία και επιτίθεται στον κουρδικό λαό και στις αριστερές-δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας¨.
……………..
………….
Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 6/8/2015

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΦΩΝΕΣ ¨ΜΠΑΝΓΚ-ΜΠΑΝΓΚ¨ ΑΝΤΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΦΑΙΡΩΝ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.