Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Νέος ομαδικός τάφος δολοφονημένων σε κουρδική περιοχή της Τουρκίας…. Βίντεο

0 σχόλια Share:

Ομαδικός τάφος δεκάδων ατόμων βρέθηκε στο Ντάργκετσιτ

Μεγάλος αριθμός ανθρώπινων οστών βρέθηκε σε μια σπηλιά στον οικισμό Γκουλμπίς του χωριού Ακγιόλ-επαρχίας Ντάργκετσιτ-νομού Μάρντιν. Ο χωρικός Ιρφάν Γιακούτ που βρήκε τον ομαδικό τάφο , ανέφερε πως μέτρησε τουλάχιστον 30 κρανία.

…………

Πιστεύεται πως τα οστά ανήκουν σε άτομα τα οποία στην δεκαετία του 90 , απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από την JITEM (σχ. μεταφρ. : κρατική στρατιωτική οργάνωση δολοφόνων).

………….

Είχε αποκαλυφθεί πως κατά την δεκαετία του 90, η JITEM που είχε συσταθεί και διοικούνταν από το κράτος, είχε απαγάγει, σκοτώσει και θάψει χιλιάδες Κούρδους. Μετά από χρόνια αποκαλύφθηκαν ανθρώπινα οστά, που αλλά τα είχαν πετάξει σε πηγάδια με οξύ και άλλα τα είχαν πετάξει σε σπηλιές.

…………

Ο Γιακούτ ανέφερε πως είναι γιός του Γιαχγιά Γιακούτ, ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε από την JİTEM το 1993. Ο Γιακούτ ανέφερε πως ως γιός ενός πατέρα που καταγράφηκε ως ¨δολοφονία αγνώστου δράστη¨, είναι ευαίσθητος σε τέτοιες καταστάσεις και είπε τα εξής :  Η τοποθεσία όπου βρέθηκαν τα οστά, είναι σε μια σπηλιά στον οικισμό Γκουλμπίς του χωριού Ακγιόλ που βρίσκεται κοντά στο χωριό Αλτινολούκ όπου κατοικώ εγώ. Κυνηγοί θησαυρών σκάβοντας εκεί βρήκαν τα οστά και αποσύρθηκαν. Εγώ επειδή είχα ακούσει κάτι τέτοιο, πήγα και τα κατέγραψα σε βίντεο. Μέτρησα τουλάχιστον 30 κρανία. Πιστεύω πως ανήκουν στην δεκαετία του 90, γιατί παρόμοιοι ομαδικοί τάφοι, βρέθηκαν και παλιότερα στο Ντάργκετσιτ¨.

¨ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ¨

Ο Γιακούτ ανέφερε πως μετά από την βιντεοσκόπηση των οστών, υπέβαλλε μήνυση στην εισαγγελία και είπε : ¨ Μετά από την βιντεοσκόπηση των οστών υπέβαλλα μήνυση στην εισαγγελία. Αύριο ομάδα αποτελούμενη από την εισαγγελία και την στρατοχωροφυλακή, θα έρθουν στην σπηλιά όπου βρίσκονται τα οστά και θα γίνουν έρευνες. Θα παρθούνε δείγματα, για να εντοπιστεί σε ποιους ανήκουν τα οστά και πότε δολοφονήθηκαν¨ .

https://www.dailymotion.com/video/x7u6wmo

 

https://anfturkce.com/kurdIstan/dargecit-te-onlarca-kisiye-ait-toplu-mezar-bulundu-141436

29/5/2020

Σχ: Αν δεν εμφανίζεται το βίντεο, δείτε το απευθείας στην πηγή :  https://anfturkce.com/kurdIstan/dargecit-te-onlarca-kisiye-ait-toplu-mezar-bulundu-141436

 

Παλιότερο δημοσίευμα μας :

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ

300 ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΜΕ 4000 ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ…

 

 

 

Previous Article

Αριστεροί της Τουρκίας που γιορτάζουν την άλωση….

Next Article

Θίχτηκαν γιατί σε πρώτο στάδιο δεν θα δεχόμαστε τουρίστες από Τουρκία….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *