Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΩΛΗ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

No Comments Share:

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 12-9-2011

Πρεσβεία των ΗΠΑ : Δεν σκοτώθηκαν 150 αλλά 10 ΠΚΚδες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ –Η εφημερίδα Washington Post στηριζόμενη σε έγγραφα του Wikileaks τονίζει πως κατά την επιχείρηση πέραν των συνόρων στο όρος Ζαπ που είχε οργανώσει η Τουρκία στα έτη 2007-2008, ο αριθμός των 150 σκοτωμένων ΠΚΚδων που είχε ανακοινώσει το Γενικό Επιτελείο δεν ήταν σωστός και ότι οι απώλειες του ΠΚΚ ήταν μόνο 10 άτομα.

Η Washington Post σε άρθρο που δημοσίευσε χτες αναφέρεται στην συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών που είχαν Τουρκία και ΗΠΑ ενάντια στο ΠΚΚ. Στην είδηση αναφέρεται πόσο σημαντική ήταν αυτή η συμμαχία ενάντια στο ΠΚΚ. Στα κρυπτογραφημένα τηλεγραφήματα που έστελναν Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως ήταν σε μεγάλο βαθμό ευχαριστημένοι από την συνεργασία, αλλά πως δεν έβλεπαν θερμά την προοπτική ευρύτερων πρωτοβουλιών ενάντια στο ΠΚΚ.

ΟΧΙ 150 ΑΛΛΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ

Το πιο ενδιαφέρον τμήμα του άρθρου είναι οι πληροφορίες που αναφέρει σχετικά με την χερσαία επιχείρηση πέραν των συνόρων που είχε οργανώσει η Τουρκία το 2007 και συνεχιζόταν το 2008. Με βάση τα στοιχεία Wikileaks σε αυτά τα έγγραφα φαίνεται ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημέρωνε τακτικά το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιχείρηση πέραν των συνόρων. Στα απόρρητα ενημερωτικά σημειώματα αναφέρεται ότι δεν μπορεί να εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης αλλά ότι η ανακοίνωση της Τουρκίας πως ¨150 μέλη του ΠΚΚ σκοτώθηκαν¨ δεν είναι αληθινή. Στο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται ότι οι απώλειες πιστεύεται ότι ήταν γύρω στις 10.

………………………

Previous Article

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ…

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *