Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΒΡΟΖ ΣΤΗΝ ΤΑΡΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΚΟΥΡΤΖΑ

No Comments Share:

Εφ. Νέτγκαζέτε 19-3-2011

H αστυνομία μοίρασε κίτρινα, πράσινα και άσπρα φουλάρια στα μέλη του BDP

Στους εορτασμούς που οργάνωσε το κόμμα BDP στην Ταρσό της Μερσίνας, υπήρχαν αφίσες του αρχιτρομοκράτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και σημαίες του ΠΚΚ. Μεγάλες ομάδες του κόσμου φώναζαν συνθήματα υπέρ του Οτζαλάν ενώ έκαναν και το σύνθημα της νίκης.

Στον χώρο όπου έγινε η εκδήλωση είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας και η αστυνομία έκανε έρευνα σε όλους όσους εισέρχονταν στον χώρο. Μάλιστα ο αστυνομικός διευθυντής Γιασάρ Ακσόι για να διεξαχθεί ήρεμα η εκδήλωση είχε και διάλογο με μετέχοντες. Χαμογελαστοί αστυνομικοί συνέχαιραν τους πάντες για το Νεβρόζ. Αστυνομικές ομάδες μοίραζαν στις γυναίκες που εισέρχονταν στον χώρο πράσινα, κίτρινα, άσπρα και πολύχρωμα φουλάρια. Επίσης αστυνομικοί μοίραζαν σοκολάτες σε παιδιά. Μάλιστα κατά την διανομή τους υπήρξε συνωστισμός, και κάποια παιδιά έπεσαν κάτω. Από την άλλη, με την έναρξη της γιορτής ο κόσμος χόρευε, άνοιξαν αφίσες του αρχιτρομοκράτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και σημαίες του ΠΚΚ, και φώναξαν συνθήματα υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης.

 Με ενθουσιασμό έγινε και ο εορτασμός στην Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι

……………

Μιλώντας ο βουλευτής του κόμματος BDP Χαμί Γκεϊλάνι, ευχήθηκε να αποτελέσει το Νεβρόζ όχημα ειρήνης και αδελφοσύνης. Ο Γκεϊλάνι δήλωσε : ¨Επιθυμούμε να σταματήσει να ρέει το αίμα μια ώρα αρχύτερα. Λέμε πλέον ¨Edi besse¨ (φτάνει πιά στα κουρδικά) στην καταπίεση.¨

………………….

Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του BDP Ορχάν Κοπαράν δήλωσε πως αυτοί που κάποτε δεν επέτρεπαν τους εορτασμούς του Νεβρόζ, τώρα γιορτάζουν μαζί μας.

…………………..

Previous Article

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΟΜΠΙ

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΒΡΟΖ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *