Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

NEWROZ, Η ΑΡΧΑΙΑ…ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ !!!

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 20-3-2011

Στην πόλη Τζίζρε του νομού Σιρνάκ υποδέχτηκαν το Νεβρόζ πυροβολώντας στον αέρα. Χτες το απόγευμα κατά τις 18.30 κατά την έναρξη των εορτασμών για το Νεβρόζ, παιδιά από τις γύρω περιοχές άναψαν λάστιχα σε ψηλούς λόφους, ενώ την ίδια στιγμή μια άλλη ομάδα έκλεισε τον δρόμο Ε-24.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί στους δρόμους και επενέβη με δακρυγόνα στους διαδηλωτές, ενώ την ίδια ώρα άρχισαν τα πυροτεχνήματα στην συνοικία. Για ώρες έπεφταν πυροβολισμοί στον αέρα. Ομάδες στις συνοικίες χόρευαν συνοδεία οργάνων, ενώ κατά την διάρκεια του γλεντιού που κράτησε ως το πρωί, φώναζαν συνθήματα υπέρ του ΠΚΚ και του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ : ΝΕΒΡΟΖ…

Η εορταζόμενη σε εκατοντάδες κοινότητες, με διάφορα ονόματα εδώ και 5 χιλιάδες χρόνια γιορτή του Νεβρόζ, που έχει φτάσει ως τις μέρες μας σαν πολιτιστική κληρονομιά, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές γιορτές που ενδυναμώνουν τους εθνικούς δεσμούς του Τουρκικού κόσμου.

Σχόλιο : Μιλάμε για την εθνική σχεδόν γιορτή των Κούρδων, την οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια την απαγόρευαν στην Τουρκία. Και τώρα έχει γίνει ¨τουρκική γιορτή¨. Ότι κάνουν και με τα πομάκικα πανηγύρια στην Ελληνική Θράκη. Ότι δεν μπορούμε να το απαγορέυσουμε το παρουσιάζουμε σαν …πανάρχαιο τουρκικό έθιμο ή γιορτή.

 

 

 

Previous Article

ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΣΚΟΤΩΝΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ…

Next Article

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΚΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *