fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΝΑΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ¨

0 σχόλια Share:

Εφ. Ραντικάλ 10-9-2011

¨ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΝΑΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ¨

¨Να κάνω δύο φορές το ναμάζι μου και πυροβόλα με¨

Το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τσετίν Αγκασέ με τίτλο ¨Κουρδική φιλονικία-Οι κρυμμένες αλήθειες των Τ.Ε.Δ.¨ περιέχει μια σειρά από σκοτεινά περιστατικά όπως το σφάξιμο σε στρατόπεδα καταδρομέων προβάτων που ανήκαν σε χωρικούς ή το θάψιμο με άλλη ονομασία του καταδότη της ΜΙΤ Ταρίκ Ουμίτ.

Η υπόθεση με την ακαθόριστη μοίρα των 5 τσοπάνηδων που δεν βρέθηκαν παρά το ότι εντοπίστηκαν τα ματωμένα ρούχα τους, η υπόθεση του Νεζίρ Τεκτσί που τον πυροβόλησαν και μετά το κεφάλι του χωρίστηκε από το σώμα, το σφάξιμο σε στρατόπεδο προβάτων που ανήκαν σε χωρικούς και μια σειρά ακόμη σκοτεινών περιστατικών περιλαμβάνονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Τσετίν Αγκασέ . Το βιβλίο ¨Κουρδική φιλονικία-Οι κρυμένες αλήθειες των Τ.Ε.Δ.¨ που βγήκε από τις εκδόσεις Παράφ βασίζεται στην μαρτυρία του υπαξιωματικού πληροφοριών Χουσείν Ογούζ –που είχε πετύχει την αποκάλυψη της συμμορίας στην Γιουκσέκοβα- καθώς και σε μαρτυρίες άλλων της εποχής εκείνης.

Κάποια από τα τμήματα του βιβλίου έχουν ως εξής :

¨ Φτάνει στην ταξιαρχία καταδρομέων η είδηση πως δύο υπαξιωματικοί σκοτώθηκαν. Οι υπαξιωματικοί ξεπροβοδίζονται με τελετή εντός της ταξιαρχίας για τις πατρίδες τους. Αργότερα το περιστατικό έτσι περιγράφηκε στον τύπο : ¨σε σύγκρουση με το ΠΚΚ δύο αξιωματικοί μας έγιναν μάρτυρες και 5 τρομοκράτες σκοτώθηκαν¨. Ο Χουσείν Ογούζ εξεγέρθηκε, γιατί ήταν παρών σε όλα τα περιστατικά και τα είδε όλα. Οι ¨5 σκοτωμένοι τρομοκράτες¨ ήταν 5 γέροι τσομπάνηδες από το χωριό Οτλούτζα. Τον ρώτησα ¨ Διαπιστώθηκε ; Πως ξέρετε ότι ήταν τσομπάνηδες ;¨ και μου απάντησε πως ¨Ξέρω από τα πρόσωπα τους πως ήταν τσομπάνηδες. Ο Διοικητής του στρατοπέδου (διοικητής συντάγματος Στρατοχωροφυλακής Χακκάρι) Νετζατί Κιλίτσκαγιά είχε ασκήσει πίεση στον υπαξιωματικό Γιαλτσίν λέγοντας του « Κάνε δικογραφία πως ήταν δήθεν τρομοκράτες». Μάλιστα τους έβαλαν να κρατάνε στις αγκαλιές τους και 5 μη καταγεγραμμένα όπλα. Ο υπαξιωματικός Γιαλτσίν είχε αντισταθεί μη θέλοντας να σχηματίσει δικογραφία. Ο Καχραμάν Μπιλγκίτς (μετανοηθείς του ΠΚΚ) είχε περιγράψει ως εξής ένα άλλο περιστατικό : ¨Μετείχαμε σε μια στρατιωτική επιχείρηση όταν ακούστηκε ένας πυροβολισμός, οι δικοί μας είχαν σκοτώσει έναν τσομπάνη. Όταν σκοτώθηκε ο τσομπάνης, ο ταγματάρχης Μεχμέτ Εμίν Γιουρντακούλ μας είπε : ¨Παλικάρια πάτε σκοτώστε και τους άλλους γέρους τσομπάνηδες, διαφορετικά θα έρθουν ως μάρτυρες για αυτόν που σκοτώσαμε και θα μας κάψουν» . Πήγα δίπλα στον έναν γέρο τσομπάνη και αυτός γυρνά και μου λέει ¨Να κάνω δύο φορές το ναμάζι μου και πυροβόλα με¨. Εγώ τον σκότωσα χωρίς να περιμένω¨.

Τον Νεζίρ πρώτα τον γάζωσαν και μετά τον ανατίναξαν

Η οικογένεια Τεκτσί από τις 28-4-1995 και μετά δεν είχε νέο από τον γιό τους τον Νεζίρ Τεκτσί. Ο πατέρας του ο Χαλίτ Τεκτσί που έμαθε ότι ο γιος του είχε συλληφθεί από την ταξιαρχία καταδρομέων του Μπόλου, χάρη σε έναν στρατιωτικό έφτασε στον στρατιώτη Γιουνούς Σαχίν που υπηρετούσε τότε εκεί. Ο Σαχίν στην κατάθεση του αναφέρει πως είχαν πάρει μαζί τους τον Νεζίρ Τεκτσί σε επιχείρηση. Αναφέρει πως οι αξιωματικοί που συμμετείχαν ήταν ο λοχαγός Αλή Οσμάν Ακίν, ο υπολοχαγός Κεμάλ από τον δεύτερο λόχο, και ένας ακόμη μάλλον λοχαγός από τον δεύτερο λόχο, και συνεχίζει λέγοντας : ¨Ο λοχαγός Αλή Οσμάν Ακίν λέει στον Νεζίρ «Δείξε μας την τοποθεσία και τα όπλα του ΠΚΚ». Ο Νεζίρ τους είπε πως δεν ήξερε που ήταν. Τότε ο λοχαγός γύρισε σε εμάς και είπε ¨Όποιος από εσάς είναι Κούρδος ας σηκώσει το δάχτυλο του¨. Ο υπολοχαγός Κεμάλ έπιασε τον Νεζίρ από το χέρι, τον πήγε 10 μέτρα πιο μακριά από εμάς και εκεί τον πυροβόλησε μία ή δύο φορές με το G3. Tότε γυρνά σε εμάς ο Αλή Οσμάν και μας λέει ¨Πυροβολήστε όλοι σας¨. Όλοι πυροβολήσαμε προς τον Νεζίρ. Ο Νεζίρ έπεσε κάτω και πέθανε. Ο υπολοχαγός Κεμάλ είπε ¨Να έρθει δίπλα μου ο ειδικός για τις νάρκες¨. Μετά είδαμε τα ρούχα του πεθαμένου Νεζίρ να ίπτανται στον αέρα. Από τότε δεν μπορώ να ξεχάσω τον υπολοχαγό Κεμάλ που πήρε το κεφάλι του ανθρώπου που είχε αποκοπεί από το σώμα του και ήρθε και μας το έδειξε.

………………

………………

Previous Article

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Next Article

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΕΚΑΝΕΑ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.