Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OXI ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

0 σχόλια Share:

Εφ. Μπιργκιούν 6-1-2011

Αποδεικτικά στοιχεία για το βρώμικο πόλεμο

Βρέθηκαν στον σκουπιδότοπο της στρατοχωροφυλακής του Μούτκι ίχνη των 8 νέων που το 1999 είχαν φύγει από τα σπίτια τους στην περιοχή Νόρσιν του Μπίτλις, για να πάνε να ενταχθούνε στο ΠΚΚ, και έκτοτε δεν υπήρχε κανένα νέο τους.

Ομαδικός τάφος βρέθηκε στις εκσκαφές που διεξάγει η εισαγγελία μετά από αίτημα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) του Μπίτλις. Μέχρι τώρα στις εκσκαφές βγήκαν τα οστά επτά ατόμων. Καθώς διαρκούνε οι έρευνες στην περιοχή, αναμένεται να φτάσουν και στα οστά ακόμα πέντε ατόμων. Έγινε γνωστό πως από τα 12 άτομα οι 9 ήταν άοπλοι πολίτες, ενώ οι 3 ήταν αντάρτες του ΠΚΚ.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

Και ενώ συνεχίζονται οι ανασκαφές στον σκουπιδότοπο που είναι ο ομαδικός τάφος, δεν δίνεται από την εισαγγελία άδεια να εισέρθουν δημοσιογράφοι στον χώρο και να τραβήξουν βίντεο. Οι διοικούντες της İHD δίνοντας πληροφορίες στο ΑΝF,είπαν πως οι ανασκαφές γίνονται μετά από επίμονα αιτήματα της İHD και των οικογενειών των αγνοούμενων παιδιών και ανέφεραν : ¨Οι οικογένειες λένε πως τα παιδιά τους είχαν φύγει από το Νόρσιν για να ενταχθούνε στο ΠΚΚ και πως είχαν πάει στην περιοχή του Μούτκι, από όπου προσπάθησαν να φτάσουν στους ΠΚΚδες .Όμως οι 9 νέοι την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στους τρεις αντάρτες που ερχόταν από την πάνω μεριά, σκοτώνονται από τα αυτόματα των ειδικών δυνάμεων και στρατιωτών που είχαν στήσει εκεί ενέδρα. Στην σύρραξη που έγινε έχασαν τη ζωή τους και οι τρεις αντάρτες. Αυτές ήταν οι πληροφορίες που είχαν οι οικογένειες. Εμείς υπό το φως αυτών των πληροφοριών υποβάλλαμε το αίτημα¨.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΤΩΜΑΤΑ

Οι αρμόδιοι του İHD ανέφεραν πως στην εισαγγελία προσέφυγαν ο Μεχμέτ Νουρί Κιζίλκαγιά- αδερφός του δολοφονηθέντος Αλιτζάν Κιζίλκαγιά, ο Γκιουλεβί Ερέν-θείος του Μεχμέτ Ερέν και ο Μαχμούτ Τσαλγκάν-πατέρας του Τζεβντέτ Τσαλγκάν και παρείχαν τις εξής πληροφορίες : ¨Είχε φτάσει στις οικογένειες η πληροφορία πως είχαν θαφτεί σε μια περιοχή δίπλα στον σκουπιδότοπο. Δηλαδή συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις αντάρτες, θάφτηκαν ομαδικά δίπλα στον σκουπιδότοπο του Μούτκι. Το κράτος για χρόνια αρνούταν αυτήν την αλήθεια. Με τις ανασκαφές εμφανίστηκε η για χρόνια αποκρυπτόμενη αλήθεια και μέχρι τώρα έφτασαν στα οστά 7 πτωμάτων.Αναμένεται να εξαχθούνε τα οστά ακόμη πέντε ατόμων¨.

Previous Article

ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΜΕ 5 ΝΕΚΡΟΥΣ

Next Article

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dictum Aliquam massa Praesent venenatis tristique