Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΝΗΜΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΟΣ ΚΟΥΡΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

0 σχόλια Share:

Ο Μουσά Αντέρ τιμήθηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε

musa_anter_olduruldugu_yerde_anildi_h54687_b4319

Στην 23η επέτειο από την δολοφονία του Μουσά Αντέρ στο προάστιο Σεϊράντεπέ της πόλης Γενισεχίρ του νομού Ντιγιαρμπακίρ στις 20/9/1992, οργανώθηκε τελετή μνήμης στο σημείο της δολοφονίας. Στην τελετή που οργανώθηκε από την Κοινότητα Ελεύθερων Δημοσιογράφων μπροστά στο μνημείο που υπάρχει για τον Μουσά Αντέρ, μετείχαν οι βουλευτές του HDP Νουρσέλ Αϊντογάν, Φελεκνάς Ουτζά, ο Ντιτζλέ Αντέρ-γιός του Μουσά Αντέρ, η οικογένεια του, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί άλλοι άνθρωποι.
Στην ομιλία που έκανε ο Χακί Μπολτάν- αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινότητας Ελεύθερων Δημοσιογράφων, ανέφερε πως ο Μουσά υπήρξε ένας μπροστάρης για τον τύπο και πρόσθεσε πως ¨Ο Μουσά ήταν ένας δημιουργός λύσεων, ενώ με την πορεία του και τα γραπτά του έδειχνε τον δρόμο στον λαό. Εμείς ως δημοσιογράφοι προσπαθούμε να ακολουθούμε τον δρόμο που είχε πάει εκείνος. Ο Μουσά υπήρξε μπροστάρης στην δημιουργία συνείδησης ελεύθερου τύπου σε Κουρδιστάν και Τουρκία¨.


¨ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ¨
Μιλώντας εκεί ο Ντιτζλέ Αντέρ, ανέφερε τα εξής :
¨Ο πατέρας μου κάποτε είχε πει πως ¨Η τουρκική δημοκρατία ιδρύθηκε με λάθος εξίσωση¨. Η λάθος αυτή εξίσωση ήταν πως η άρνηση και η καταστροφή ισούται με εξέγερση. Ήταν δηλαδή η εξίσωση των τριών i. Αυτή η εξίσωση συνεχίζεται. Η άρνηση και η καταστροφή συνεχίζεται. Για να εμποδιστούν αυτά πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι και με διάλογο να βρούμε λύση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για αυτή την δουλειά. Δεν είναι κάτι που λύνεται με όπλα.
Πρόκειται για κάτι που υπάρχει στην παράδοση της Τουρκίας. Πρώτα από όλα υπάρχει η δολοφονία της σκέψης. Mια χώρα που δολοφονεί τους διανοούμενους της. Εμείς επιθυμούμε οι άνθρωποι να εκφράζουν τις σκέψεις τους όποιες κι αν είναι. Η σκέψη είναι ο εγκέφαλος και είναι κάτι φυσικό. Οι άνθρωποι πρέπει να λένε τις απόψεις τους και συζητάνε. Αυτό προσδοκούμε αλλά δεν βλέπουμε να σχηματίζεται ένα τέτοιο περιβάλλον.
Τώρα το πώς λειτουργεί σήμερα ο τύπος, μάρτυρας είναι όλος ο κόσμος και όχι μόνο η Τουρκία. Ελπίζουμε το συντομότερο να αρθούνε οι πιέσεις πάνω στον τύπο και εμείς να ακούσουμε καλές ειδήσεις. Τώρα υπάρχει μια κατάσταση στην οποία κάποιοι εφαρμόζουν την καταπίεση που κάποτε εφαρμοζόταν στους ίδιους. Γύρισε ανάποδα. Η εξουσία άλλωστε είναι κάτι το πολύ βρώμικο. Όπου υπάρχει δύναμη, συνθλίβει τον αδύνατο. Αυτοί λοιπόν το ίδιο κάνουν. ¨
……………..
Eφ. Ταράφ 21/9/2015

Previous Article

ΡΟΔΟΠΗ: ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥ 0 -3

Next Article

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΪΡΑΜΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

accumsan dolor. lectus commodo libero tristique ante. ut ipsum mi, porta. Curabitur