Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΠΚΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

No Comments Share:

Καραγιλάν : Η αντίσταση στο Κομπάνι θα συνεχιστεί !

47e8f5173ee2704c94dd95013dc0d3e8

Ο Μουράτ Καραγιλάν-μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΚΚ εστιάζοντας στο ότι το ΑΚΡ όπως έκανε και το 2011 πήρε μια απόφαση πολέμου δίνει το μήνυμα πως ¨Η αντίσταση στο Κομπάνι θα συνεχιστεί. Έστω και δρόμο, δρόμο η σύγκρουση θα συνεχιστεί¨. Ο Καραγιλάν προσθέτει πως το τουρκικό κράτος δεν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει για διάνοιξη διαδρόμου ασφαλείας μεταξύ Κομπάνι και Σερεκανίγιε.

 Στην συνέντευξη που έδωσε ο Καραγιλάν στο πρακτορείο Φιράτ, αναφέρει τα εξής : 

Ο κουρδικός λαός μπορεί να στηριχθεί και να εμπιστευτεί μόνο τον εαυτό του, είναι η εθνική δημοκρατική ενότητα.

Το Τουρκικό Τμήμα Ειδικού Πολέμου παίρνει μέρος ενεργά σε αυτό τον σχεδιασμό. Όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν.

Το τουρκικό κράτος είχε δώσει υποσχέσεις στον ηγέτη του PYD Σαλίχ Μουσλίμ, αλλά ούτε εκείνες οι υποσχέσεις τηρήθηκαν. Όταν 15 μέρες τώρα δεν τηρείται η υπόσχεση για διάνοιξη διαδρόμου ασφαλείας για το Κομπάνι, αυτό ουσιαστικά αποτελεί στάση εμπάργκο και αποκλεισμού.

Γίνεται αντιληπτό πως ο Ερντογάν με την επέμβαση της τελευταίας στιγμής στοχεύει στην πτώση του Κομπάνι και ότι όπως και το 2011 έχει πάρει μια απόφαση πολέμου κατά του κουρδικού λαού.

Η αλήθεια είναι πως το σενάριο της ένταξης της Τουρκίας στον συνασπισμό κατά της ISIS είναι ένα παιχνίδι. Η Τουρκία σε κάθε ευκαιρία προστατεύει την ISIS

Η πολιτική που ασκεί το ΑΚΡ αυτή τη στιγμή είναι μια πολύ επικίνδυνη πολιτική.

Όλη η διεθνής κοινή γνώμη και οι σχετιζόμενες δυνάμεις να ξέρουν πως σε αυτό θέμα υπάρχει ένα σφάλμα. Πρέπει να γίνει γνωστό πως η εναέρια επέμβαση του συνασπισμού που έχει ηγέτη τις ΗΠΑ, δεν είναι αποτελεσματική.

Όταν η ISIS βάδισε και κατέλαβε την Μοσούλη μετείχαν 7 χιλιάδες μαχητές. Τώρα εάν μετά από 20 μέρες καταλάβουν το Κομπάνι, ο αριθμός τους ξεπερνά τις 10 χιλιάδες. Υπάρχει ένα άλμα στην ανάπτυξη της ISIS.

Είναι ακατανόητο θέμα για ποιο λόγο δεν παρεμποδίζεται η ISIS από τις ΗΠΑ. Ενδεχομένως να επιθυμούνε την συντριβή της αντίστασης του κουρδικού λαού, αλλά αυτό θα επιφέρει και την ανάπτυξη της ISIS.

Οι διεθνείς δυνάμεις με την παρούσα τους στάση, γίνονται μέτοχοι της σφαγής που θα γίνει στο Κομπάνι.

Είναι ανάγκη πλέον κάθε μέρος να γίνει σαν το Κομπάνι. Οι μέρες είναι μέρες αντίστασης και ανθρωπιάς.

Είναι πολύ σημαντικό η νεολαία και από το Κομπάνι και από τα βόρεια, να περάσουν τα σύνορα και να ενταχθούνε στην αντίσταση.

Η αντίσταση στο Κομπάνι θα συνεχιστεί. Έστω και δρόμο, δρόμο η σύγκρουση θα συνεχιστεί.

Η αντίσταση κατά της ISIS μέχρι τώρα υπήρξε πετυχημένη. Έγινε αυτό που πρέπει να γίνει. Χαλάστηκε το παιχνίδι των αποικιοκρατών. Χαλάστηκε το παιχνίδι της ISIS

…………

…………

Koυρδικό Πρακτορείο Φιράτ 7/10/2014

Previous Article

NEKΡΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Next Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *