Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Το ΥΡG συνέλαβε το μέλος της ISIS που δεν έβρισκαν οι υπηρεσίες : Τις εντολές τις πήρα από στελέχη της ΜΙΤ

hdp-adana-patlama3

Ο Σαββάς Γιλντίζ-μέλος της ISIS που είχε πραγματοποιήσει παλιότερα επιθέσεις σε γραφεία του HDP σε Άδανα και Μερσίνα και ήταν μεταξύ των υπόπτων για την έκρηξη που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην λεωφόρο του Πέρα, ανακοινώθηκε πως συνελήφθη στην Συρία από το YPG. O Γιλντίζ σε συνέντευξη που έδωσε ανέφερε πως η Τουρκία διασφαλίζει υλικοτεχνική και στρατιωτική υποστήριξη στις οργανώσεις ISIS, Μέτωπο Νούσρα και Aχράρ ους Σάμ και ότι την εντολή για να κάνει τις επιθέσεις στα γραφεία του HDP (σημ. μεταφρ : το κουρδικό κόμμα της Τουρκίας) του την έδωσαν στελέχη της ΜΙΤ που ήταν εντός αυτών των οργανώσεων.

Εντολή για δράση κατά του HDP που θα προκαλέσει αίσθηση 

Μετά από την επίθεση αυτοκτονίας στην λεωφόρο του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία σκοτώθηκαν 4 άτομα και τραυματίστηκαν 36, στην επικαιρότητα ήρθε πάλι ο Γιλντίζ που επί μήνες τώρα αναζητείται από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών.
Ο Γιλντίζ λοιπόν που είναι μέλος της ISIS και βρίσκεται κρατούμενος στα χέρια του YPG, μιλώντας στο ANHA υποστήριξε πως πράκτορας της ΜΙΤ ονόματι Εφέ που ήταν και εκ των υπευθύνων για την ISIS, συναντήθηκε μαζί του στις 7 Ιουνίου πριν από τις τουρκικές εκλογές. Ο Γιλντίζ που είναι γνωστό πως αναζητείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών με την υποψία για ¨βομβιστή αυτοκτονίας¨, είπε πως στην συνάντηση του με τον πράκτορα της ΜΙΤ Εφέ, του δόθηκε η εντολή να δράσει κατά του HDP με τρόπο που να προκαλέσει αίσθηση.

Ο μαχητής περιγράφει αυτά που έγιναν μετά από την εντολή ως εξής :

Μετά από συνομιλίες που είχαν οι πράκτορες της ΜΙΤ Εμπού Μουσάντ και Εμπού Μπεκίρ με μέλη της ISIS, εγώ πέρασα πολύ εύκολα τα σύνορα και εισήλθα στην Τουρκία. Μετά από το πέρασμα στην Τουρκία βρεθήκαμε σε ένα σπίτι με τον Εφέ. Μετά από 1-2 μέρες ήρθε με χάρτη γραφείων του HDP. Αφού εργαστήκαμε πάνω στον χάρτη, έφερε μετά 2,5 κιλά ΤΝΤ.¨

Ο Γιλντίζ ανέφερε πως για να εντοπίσει που βρισκόταν το κτίριο του HDP μετείχε στην συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά και ότι μετά από την συγκέντρωση εντόπισε το κτίριο του HDP και κέρδισε την εμπιστοσύνη των μελών τους εκεί.

Mετά από την επίθεση εύκολα πέρασε στην Ράκκα

Ο Γιλντίζ δήλωσε : ¨Στα γραφεία του HDP στην Μερσίνα,  πήγα στα εκεί μέλη του HDP γλυκά και αναψυκτικά. Εκεί είχα την δυνατότητα και συνομίλησα με στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Μετά πήγα στα Άδανα. Πήγα και εκεί στα γραφεία του HDP. Συζητήσαμε και ήπιαμε τσάι με μέλη του HDP. Μετά από την αναγνώριση που έκανα και στα δύο γραφεία, είδα ότι ήταν ανοιχτά. Πήγα σε ανθοπώλη και πήρα δύο ανθοδέσμες. Τα λουλούδια που αγόρασα τα έβαλα σε γλάστρες  δίνοντας έτσι την εικόνα ενός δώρου και μέσα στις γλάστρες ήταν οι βόμβες. Μπήκα στα γραφεία του HDP. Eκείνη την μέρα ήταν η συγκέντρωση του HDP  στα Άδανα. Έδωσα την γλάστρα σε αυτόν που κάνει τσάι εκεί και του είπα να την βάλει στο μπαλκόνι. Αυτός όμως την πήρε και την έβαλε στο γραφείο του προέδρου. Επίσης και στην Μερσίνα έδωσα τα λουλούδια για να τα βάλουν στο μπαλκόνι¨.

Ο Γιλντίζ-μέλος της ISIS πρόσθεσε πως οι βόμβες ήταν με ωρολογιακό μηχανισμό έσκασαν την προκαθορισμένη ώρα και ότι  έστω και αν δεν υπήρξε απώλεια ζωών, προκάλεσαν θόρυβο και το γεγονός απασχόλησε την επικαιρότητα. Τέλος είπε πως μετά από τις επιθέσεις στ γραφεία του HDP, εύκολα πέρασε στην Τελ Αμπιγιάντ και από εκεί στην Ράκκα.

 

http://www.diken.com.tr/istihbaratin-bulamadigi-isidliyi-ypg-tutuklamis-talimatlari-mitcilerden-aldim/

23/3/2016

Previous Article

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΝSAR !

Next Article

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *