Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΘΕΣΗ (ΛΕΕΙ) ΣΕ ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΤΣΙΝΑΡ ΦΜ

No Comments Share:

Μια ακόμη επίθεση στο Τσινάρ ΦΜ  τον σταθμό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης

rdyw

Επιθεση υπέστη και πάλι ο ραδιοσταθμός Τσινάρ ΦΜ της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης. Οι κεραίες του εδρευοντος στην Κομοτηνή ραδιοσταθμού, υπέστησαν επίθεση από άγνωστο άτομο ή άτομα. Αρμόδιοι του ραδιοσταθμού ανέφεραν πως έγινε εσκεμμένη προσπάθεια να προκληθεί μεγάλη ζημιά στις κεραίες.

Εσκεμμένη φθορά προκλήθηκε στην κεραία του ραδιοσταθμού Τσινάρ ΦΜ, του ραδιοσταθμού που είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που δημιουργήθηκαν από μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από τον γενικό υπεύθυνο του ραδιοσταθμού, άγνωστο άτομο ή άτομα σκαρφάλωσαν στην κεραία και προκάλεσαν μεγάλη ζημιά.

ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Μετά από την επίθεση, η διοίκηση του σταθμού σε ανακοίνωση της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής:
¨Μεγάλη ζημιά προκλήθηκε στην κεραία μας από επίθεση που έκαναν σε αυτήν, γνωστοί κύκλοι που επιδιώκουν να φιμώσουν τον σταθμό μας που προσπαθεί να ακουστεί η φωνή της μειονότητας. Λόγω των επακόλουθων δυσμενών καιρικών συνθηκών, η πρόσβαση στο πάρκο κεραιών και η επισκευή είναι δύσκολη και σχεδόν αδύνατη. Η εκπομπή μας προς το παρόν γίνεται μόνο μέσω διαδικτύου. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την επισκευή. Ευχαριστούμε όλους τους ακροατές μας που μας τηλεφώνησαν, μας ευχήθηκαν περαστικά και μας στήριξαν ηθικά. Συνεχίζουμε τις εργασίες μας ώστε το συντομότερο δυνατό να βρεθούμε πάλι με τους ακροατές μας¨.

Αργότερα ο Τζεγκίζ Ομέρ-πρόεδρος του συλλόγου Τσινάρ και Γενικός Υπεύθυνος του ραδιοσταθμού Τσινάρ ΦΜ, σχετικά με το θέμα δήλωσε τα εξής:

¨ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ¨
Μετά από την διακοπή της εκπομπής του προγράμματος μας στις 12:00 της 10/1, σε έλεγχο που κάναμε στο πάρκο κεραιών, διαπιστώσαμε ως η κεραία μας υπέστη επίθεση. Διαπιστώσαμε πως οι σύνδεσμοι των καλωδίων που ήταν στην κεραία ξηλώθηκαν και προκλήθηκε ζημιά. Από την έρευνα που έκανε ο ειδικός τεχνικός ραδιοφώνου, είπε πως η ζημία αυτή σίγουρα προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Επίσης είπε πως αυτή η ζημιά προκλήθηκε από άτομο ή άτομα που γνωρίζουν την λειτουργία της κεραίας και ξέρουν πολύ καλά πως μπορούν να προκαλέσουν ζημιά.
ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
¨Το περιστατικό αυτό είναι μια άθλια επίθεση στην τουρκική μειονότητα διαμέσου του ραδιοσταθμού μας. Πρόκειται για έναν βιασμό κατά της τουρκικής γλώσσας και των μειονοτικών δικαιωμάτων. Οι άθλιοι άνοιξαν την κεντρική σύνδεση της κεραία και αφαίρεσαν το εσωτερικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς μας αυτή η ζημία μπορεί να προκληθεί μόνο από χέρι και εσκεμμένα. Αναθεματίζουμε και καταγγέλλουμε αυτούς τους άθλιους που προκάλεσαν αυτή την πνευματική και υλική ζημιά, αυτούς που δεν ανέχονται την διαφορετικότητα και την πολυφωνία¨.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ

¨Καθώς προς το παρόν η κεντρική κεραία έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, η εκπομπή μας γίνεται προσωρινά με μια άλλη κεραία.  Ευτυχώς με εργασίες που έγιναν υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, με αέρα και χιόνια, η εκπομπή που είχε σταματήσει για μια εβδομάδα , άρχισε πάλι με μια αναπληρωματική κεραία. Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε. Από την Δευτέρα συνεχίζουμε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές από εκεί που είχαμε σταματήσει. Τέλος επιθυμώ να αναφέρω τα εξής. Παραδίδουμε στον Αλλάχ αυτούς τους οποίους προκάλεσαν ζημιά χιλιάδων ευρώ στον Τσινάρ ΦΜ,  τον οποίο λειτουργήσαμε με την πρόθεση να προσφέρουμε στην κοινότητα μας εντελώς εθελοντικά  Επίσης κάνω έκκληση στις μονάδες ασφαλείας και στους αρμοδίους τους. Υποβάλλουμε μήνυση για την σύλληψη αυτών των άθλιων. Η εισαγγελία να πράξει τα δέοντα¨.

Ο Τζεγκίζ Ομέρ πρόσθεσε πως στο επόμενο διάστημα θα προσφύγει σε κάθε νόμιμη οδό, συμπεριλαμβανομένης και της εγκατάστασης συστήματος καμερών, ώστε να συλλαμβάνονται οι δράστες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Οι αρμόδιοι του Τσινάρ ΦΜ ανέφεραν πως και παλιότερα είχαν υποστεί παρόμοια επίθεση με αυτήν που διαπιστώθηκε στις 10/1//2017. Πάλι τον Ιανουάριο του 2015 σε επιθέσεις που έγιναν σε κεραίες του Τσινάρ ΦΜ, είχαν προκληθεί μεγάλες ζημιές και στο σύστημα της κεραίας και στον αναμεταδότη.

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=6502

15/1/2016

Σχ: Κάποιοι όταν τους επιτίθενται άλλοι, θυμούνται την διαφορετικότητα. Όταν όμως κάποιοι άλλοι δηλώνουν π.χ. Πομάκοι, τότε αυτοί τους κατηγορούν πως είναι πουλημένοι, προδότες, δίποδοι σατανάδες κ.λ.π.

 Η Μιλλέτ και ο Τσινάρ  FM σπέρνουν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες.  Κατακριτέα φυσικά η επίθεση (αν έγινε) αλλά δεν μας εκπλήσσει.

Previous Article

ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ-ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΧΑΚΕΡΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *