Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

No Comments Share:

7 άρθρα από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK)

 

¨ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΕΝΩ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  PKK/PYD-YPG ΝΑΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ISIS.
AΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΕΝΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στην γραπτή ανακοίνωση μετά από την συνεδρίαση του MGK, αναφέρεται πως ¨Το γεγονός πως όπλα και πυρομαχικά που δόθηκαν από κάποιες συμμαχικές χώρες στις τρομοκρατικές οργανώσεις PYD-YPG, βρέθηκαν στην κατοχή της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΠΚΚ, δείχνει για μια ακόμη φορά το πόσο δίκιο είχε η Τουρκία που επέμενε πως πρόκειται για τις ίδιες οργανώσεις με διαφορετική ονομασία. Υπογραμμίστηκε πως εάν δεν εγκαταλειφτεί η πολιτική των δύο μέτρων και σταθμών που εφαρμόζεται κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, δεν θα είναι δυνατόν να επιτευχθεί γαλήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Επαναλήφθηκε η έκκληση μας προς την διεθνή κοινότητα να εφαρμοστούν οι δοθέντες δεσμεύσεις έτσι ώστε να υπάρξει μια συναντίληψη στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

……………..

Η απελευθέρωση της Μοσούλης αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση, ενώ εκφράστηκε η ετοιμότητα της Τουρκίας που είναι έτοιμη μαζί με την διεθνή κοινότητα να αναλάβει κάθε ευθύνη για το χτίσιμο ξανά της πόλης. Αναφέρθηκε πως παρακολουθείται επίσης στενά η παρουσία και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Τουρκμένων του Ιράκ.
Αποτιμήθηκαν τα αποτελέσματα της συνόδου για την Κύπρο που έγινε στην Ελβετία. Επίσης στο πλαίσιο των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων πάνω στις φυσικές πηγές στην Μεσόγειο, τονίστηκε η αποφασιστικότητα να προστατευτούν τα δίκαια και τα συμφέροντα της KKTC και της Τουρκίας.
………….

Αποφασίστηκε επίσης να προταθεί η παράταση της Καταστάσεως Εκτάκτου Ανάγκης¨.

http://dha.com.tr/politika/mgkdan-7-madde/haber-1537397

17/7/2017

Previous Article

ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΟΥΝΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΧΤΕΣ ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *