Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκιας

0 σχόλια Share:

‘Εξετάσθηκαν οι σημαντικές εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις που αφορούν την ασφάλεια της χώρας μας, ενώ παρασχέθηκε ενημέρωση  και υπήρξε διαπραγμάτευση σχετικά με τον συνεχιζόμενο με αποφασιστικότητα αγώνα στον εσωτερικό και εξωτερικό, ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, με πρώτες τις PKK/PYD-YPG, FETÖ  και DEAŞ που απειλούν την εθνική μας ενότητα, ομοψυχία και ύπαρξη.

Μήνυμα ασφαλούς περιοχής

Με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ενότητα της Συρίας και σε κάθε ευκαιρία έχει κοινοποιηθεί στην διεθνή κοινότητα, η υποστήριξη στην πολιτική λύση που στηρίζεται στο νέο σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτο, η Τουρκία αντιμετωπίζοντας το ως ανθρωπιστικό θέμα, έχει αναφέρει πως θα ενδυναμώσει με πιο προωθημένα βήματα τις προσπάθειες για την εφαρμογή της ασφαλούς περιοχής που θα διασφαλίσει την επιστροφή των Σύριων προσφύγων στα σπίτια τους, ενώ έχει εκφράσει πως για να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια δεν θα διστάσει να εκδηλώσει την απαραίτητη βούληση.

Θα συνεχιστεί η επιχείρηση “Πέλμα”
Επιβεβαιώθηκε ότι οι επιχειρήσεις Πέλμα, που διεξάγονται στο βόρειο Ιράκ ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση ΠΚΚ,  θα συνεχιστούν μέχρι την εξολοκλήρου εκκαθάριση της περιοχής από τους τρομοκράτες.

Υφαλοκρηπίδα και συμφωνίες που έχουν γίνει με την  KKTC

Υπογραμμίστηκε πως στην Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα   οι δραστηριότητες εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας (που έχει καταγραφεί εντός του ΟΗΕ) όπως και στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει με την τουρκική δημοκρατία Βόρειας Κύπρου.
……..”

https://www.yenisafak.com/gundem/mgkdan-toplanti-sonrasi-aciklama-3508456

30/9/2019

Σχ : Διακρίνουμε πως πλέον δεν υπάρχουν οι πολεμικοί τόνοι στις αναφορές σχετικά με την βορειοανατολική Συρία. Ο Ερντογάν ουσιαστικά είχε δώσει περιθώριο ως το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά προφανώς  στην συνάντηση που έγινε με τον Τραμπ δεν πήρε το πράσινο φως για κάτι τέτοιο.

Previous Article

Ελληνοτουρκικές συνεργασίες που ναυάγησαν πριν αρχίσουν…

Next Article

Τούρκος υπουργός Ενέργειας : Η σημαία της χώρας κυματίζει σε κάθε σημείο της Ανατολικής Μεσογείου.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!