Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ανακοίνωση του χτεσινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

0 σχόλια Share:

1-Εξετάστηκαν οι εξωτερικές και εσωτερικές εξελίξεις οι οποίες αφορούν την εθνική μας ασφάλεια, ενώ υπήρξε ενημέρωση και διαβούλευση προς κάθε διάσταση, σχετικά με τον συνεχιζόμενο με αποφασιστικότητα αγώνα ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/PYD-YPG, DEAŞ και FETÖ που απειλούν την εθνική μας ενότητα, την ομοψυχία και ύπαρξη.

Υπογραμμίστηκε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις Πέλμα 1 και Πέλμα 2 κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΚΚ στο βόρειο Ιράκ συνεχίζονται με επιτυχία και θα συνεχιστούν μέχρι να εκκαθαριστούν οι περιοχές εκεί εξ ολοκλήρου από την οργάνωση.

Καταγγέλθηκε με τον πλέον σκληρό τρόπο η θλιβερή επίθεση στην οποία έγινε μάρτυρας ένας διπλωμάτης μας στο προξενείο της Τουρκίας στην Ερμπίλ, και καταγράφηκε πώς θα γίνουν μέχρι τέλους όλες οι εργασίες για την διαλεύκανση του παρασκηνίου του περιστατικού, όπως και για τα δέοντα σε βάρος των υπευθύνων.

2- Αναφέρθηκε πως είναι απαράδεκτο, πως παρά το ότι είναι γνωστό το έγκλημα που κάνουν οι οργανώσεις PKK/PYD-YPG όταν εξοπλίζουν παιδιά καθιστώντας τα όργανα σε τρομοκρατικές πράξεις, κάποιες χώρες που φαίνονται να είναι συμμαχικες, να τους παρέχουν εκπαίδευση, εξοπλισμό και ακόμη και στρατιωτική και πολιτική στήριξη.
Ως μεγάλη ζημιά στο τρομοκρατικό αγώνα που δίδεται παγκοσμίως, αλλά και στον ιδρυτικό της σκοπό, εκτιμήθηκε η ακύρωση απο την INTERPOL ερυθρών δελτίων αναζήτησης για στελέχη της οργάνωσης PYD-YPG πού αποτελεί επέκταση στην Συρία της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, όπως και το ότι δεν καταχωρήθηκαν ανάλογα δελτία για κάποιους τρομοκράτες της FETÖ.

“Επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα για τη σύσταση της ασφαλούς περιοχής”
3- Λόγω της αύξησης των απειλών κατά της χώρας μας από το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε στα σύνορα με τη Συρία, στα πλαίσια της συνοριακής μας ασφάλειας επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητά μας για την εκκαθάριση όλων των στοιχείων της τρομοκρατίας στην περιοχή όπως και για την καταβολή καθε προσπάθειας για την οικοδόμηση ενός “Διαδρόμου Ειρήνης”.

4- Εκφράστηκαν οι προσδοκίες και οι ευαισθησίες της Τουρκίας για την στρατηγική εταιρική σχέση και την συνεργασία σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με το πνεύμα των συμφωνιών με το ΝΑΤΟ και των διμερών συμφωνιών, αναφέρθηκε πως η χώρα μας στα πλαίσια του δικαίου και της καλής πίστης, τηρεί τις δεσμεύσεις της και την ίδια ευαισθησία προσδοκεί και από τους συμμάχους της.

5- Αναφορικά με την προστασία των πηγαζόντων από το διεθνές δίκαιο, δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, αλλά και των δικαιωμάτων και συμφερόντων της τουρκικής δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, με βάση την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, έχει ζωτική σημασία η συνέχιση της αποφασιστικής μας στάσης που συμβάλλει στην συνέχιση της συνεργασίας.”

Mynet   30/7/2019

Σχ: Την περιοχή ΕΝΤΟΣ της Συρίας που θέλουν να ελέγχουν μέχρι χτες την έλεγαν ¨Ασφαλής Περιοχή¨, ενώ τώρα ¨Διάδρομος Ειρήνης¨. Κατά την ¨Ειρηνευτική¨ επιχείρηση που έκαναν και στην Κύπρο άλλωστε…. 

Previous Article

Ανώνυμος Κρητικός Νεομάρτυρας

Next Article

Το θράσος των εισβολέων στην Κύπρο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *