Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Με ένα απλό έγγραφο της χωροφυλακής, ο τάφος του Κούρδου μεταφέρθηκε…

No Comments Share:

Το ζήτησε η Στρατοχωροφυλακή και ο τάφος μεταφέρθηκε

Μετά από αίτημα της τοπικής διοίκησης στρατοχωροφυλακής ο τάφος του Αμπντουλχαμίτ Κεσκίν που βρισκόταν στην Νουσαϊμπίν μεταφέρθηκε αλλού. Με έγγραφο που στάλθηκε στον δήμο του Μάρτιν και φέρει την υπογραφή του Φατίχ Ντογαν-διοικητή της στρατοχωροφυλακής της πόλης Νουσαϊμπίν, ζητήθηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή Μπαλαμπάν, ο τάφος του Αμπντουλχαμίτ Κεσκιν που πέθανε το 1995.

Μετά από αυτό με ενημέρωση της οικογένειας η σορός βγήκε και μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο Μοχρίς της Νουσαϊμπίν. Στην ταφή που έγινε δεν επετράπη σε κανέναν να μετάσχει πλην της μητέρας, του πατέρα και του αδερφού του.

Αναφέρεται πως στο πρακτικό σχετικά με την απομάκρυνση της σορού, καταγράφεται πώς άτομο ονόματι Μπιλάλ Καρακάς έκανε καταγγελία στο CIMER, στην οποία αναφερόταν πως ο Κεσκιν ήταν “μέλος παράνομης οργάνωσης”. Αναφερόταν πως ο τάφος έχει καταστεί τάφος-μνημείο, πως “δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως τάφος μνημείο” και ζητούνταν για αυτό η απομάκρυνση του. Μετά από αυτό η στρατοχωροφυλακή υπέβαλε το σχετικό αίτημα.

Ο Αμπντουλάχ Κεσκίν-μεγάλος αδερφός σου του θανόντος, κοινοποίησε από το λογαριασμό του στα social media το πρωκτικό και την διαδικασία μεταφοράς της σορού, γράφοντας “Ο αδερφός μου σκοτώθηκε την άνοιξη του 1995 στα 19 του χρόνια. Ετάφη σε ένα χωριό που δεν είχε νεκροταφείο, δίπλα σε χριστιανούς προσκυνητές που πολύ παλιά είχαν παγώσει από το κρύο. Αργότερα κάναμε έναν τάφο. Μετά από 25 χρόνια με κρατική εντολή ο τάφος μεταφέρθηκε. Η ταφή του διήρκεσε περισσότερο από τη ζωή του. Οι νεκροί πρέπει να αφεθούν ήσυχοι”.

Jandarma istedi mezar yerinden taşındı   8/11/2020

Σχ. : Με ένα απλό έγγραφο της χωροφυλακής ο τάφος μεταφέρεται.

Και την ίδια στιγμή στην Ελλάδα μας λένε κάποιοι πως αν βρεθεί κάπου ένας μουσουλμανικός τάφος δεν επιτρέπεται να μεταφερθεί αλλού και κάποιοι το δέχονται και σταματάει το έργο που γίνεται εκεί !

Previous Article

Έφυγε ο ¨γαμπρός¨ και ενδυναμώθηκε η τουρκική λίρα !

Next Article

Κυβερνητικά ΜΜΕ δεν μετέδωσαν την είδηση της παραίτησης του Αλμπαϊράκ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *