Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΕΞ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΠΡΟΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ¨ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ¨ ΤΟΥ YPG…

0 σχόλια Share:

 

 

Επί μέρες αναφερόταν… Έκτακτη ανακοίνωση για το Μένμπιτς

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις σχετικές με το Μένμπιτς συνομιλίες με τις ΗΠΑ, δήλωσε πως ¨ Δηλώσαμε πως καταλήξαμε σε μια αντίληψη και όχι σε μια συμφωνία για το Μένμπιτς¨.

……………..

Ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην συνάντηση με την Ε.Ε. που θα γίνει στην Βάρνα, δήλωσε τα εξής: Στις συνομιλίες που είχαμε κάνει στις Βρυξέλλες με την Ε.Ε. είχαμε καθορίσει έναν οδικό χάρτη. Έγιναν θετικά βήματα αλλά υπήρξαν και θέματα στα οποία δεν έγιναν βήματα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.  Την ώρα που η κάθε πλευρά έχει προσδοκίες από την άλλη, είναι ανάγκη να γίνει γνωστό το τι θα γίνει και τι όχι. Εμείς δεν ζητάμε οποιαδήποτε διάκριση. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάποια προσδοκία από την ενταξιακή διαδικασία. Λόγω της στάσης την οποία ακολουθεί η Ε.Ε. δεν έχουμε κάποια προσδοκία. Υπάρχει μια Ε.Ε. που δεν ξέρει τι κάνει και τι θέλει. Εμείς είπαμε πως η Ε.Ε. πρέπει να επανεξετάσεις τις πολιτικές της.

Υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούμε από κοινού να κάνουμε βήματα. Ένα από αυτά είναι η κατάργηση της βίζας. Εμείς υποβάλλαμε την σχετική μας πρόταση και περιμένουμε απάντηση. Σε αυτές τις συζητήσεις μπορεί να τεθεί και αυτό το θέμα. Σε αυτό το θέμα περιμένουμε να γίνει βήμα. Η τελωνειακή ένωση θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές.

…………………

Για να επιτευχθεί η σταθερότητα εκεί (εννοεί την β. Συρία) πρέπει να εξαφανιστούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις από εκεί. Και όσο για το για ποιόν λόγο δεν επιστρέφουν οι Σύριοι Κούρδοι, αυτοί δεν επιστρέφουν διότι δεν τους το επιτρέπει το YPG. Αυτοί δεν μπορούν να επιστρέψουν λόγω του YPG. Μετά από το Μένμπιτς θα έρθει και η σειρά άλλων περιοχών. Δεν αρκεί να αποσυρθεί το YPG από το Μένμπιτς.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/gunlerdir-konusuluyordu-flas-munbic-aciklamasi-438624.html

21/3/2019

Previous Article

H ΜΕΡΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ…

Next Article

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *