Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ…

No Comments Share:

Εμποδίστηκαν αυτοί που θέλανε να μετάσχουν στην κηδεία της Μεντγιά Τσινάρ

Κηδεύτηκε η Μεντγιά Τσινάρ που έβαλε τέλος στην ζωή της στις φυλακές τύπου Ε του Μάρντιν όπου κρατούνταν. Εκατοντάδες άτομα που θέλανε να μετάσχουν στην τελετή , εμποδίστηκαν από στρατιώτες στην είσοδο του χωριού.

Η σορός της Μεντγια Τσινάρ η οποία αυτοκτόνησε διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες απομόνωσης που εφαρμόζονται στον ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν, παραλήφθηκε από την οικογένειά της από το κρατικό Νοσοκομείο του Μάρντιν. Η σορός παραλήφθηκε από το Ντιγιάρμπακιρ και συνοδεία θωρακισμένων οχημάτων μεταφέρθηκε στο χωριό Τσιμενλί της επαρχίας Κιζιλτεπέ. Στην κηδεία δεν επετράπη να συνοδεύσουν άλλα οχήματα. Παρά τα checkpoint που είχαν στηθεί από το στρατό στους δρόμους ανάμεσα στο Μάρντιν και στο  Κιζιλτεπέ, δεκάδες οχήματα μπόρεσαν και έφτασαν ως την είσοδο του χωριού.

ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Εκατοντάδες άτομα μεταξύ των οποίων και βουλευτές του κόμματος HDP σταματήθηκαν από τον στρατό στην είσοδο του χωριού. Οι στρατιώτες είχαν κλείσει την είσοδο του χωριού με οχήματα και ανέφεραν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσει κανείς. Οι στρατιωτικοί ανέφεραν σχετικά με το εμπόδιο που πρόβαλλαν, ότι υπάρχει σχετική απόφαση της νομαρχίας του Μάρντιν. Οταν τους ζητήθηκε από τους βουλευτές να δείξουν την απόφαση αυτή,  είπαν ότι δεν μπορούν να την δείξουν τώρα και ότι δεν θα τους επιτρέψουν να μπουν στο χωριό. Υπήρξε λογομαχία, aπό τη μία μεριά οι στρατιώτες και από την άλλη οι βουλευτές του κόμματος HDP και πολίτες. Οι στρατιώτες τους είπαν πως ¨η οικογένεια δεν σας θέλει¨.

Κατά την διάρκεια της λογομαχίας οι στρατιωτικοί ανέφεραν πως ¨Το κράτος έθεσε απαγόρευση, Εμείς είμαστε το κράτος¨ και κατηγόρησαν τους βουλευτές πως κάνουν προβοκάτσιες. Τότε οι βουλευτές είπαν πως ¨Εάν είναι θέμα κράτους, τότε εμείς είμαστε το κράτος¨.

Και ενώ μετά από την λογομαχία εκατοντάδες άτομα συνέχιζαν να περιμένουν , έγινε γνωστό πως εκπληρώθηκαν οι θρησκευτικές υποχρεώσεις και έγινε η ταφή.

……………..

https://www.artigercek.com/haberler/cinar-in-cenazesini-bekleyen-gruba-mudahale

25/3/2019

Σχ: Επειδή η θανούσα κοπέλα ήταν ενδεχομένως μέλος του ΠΚΚ, δεν επέτρεψαν τον κόσμο να μετάσχει στην κηδεία της !

Ακόμη και στην κηδεία αυστηρές αστυνομικές απαγορεύσεις…

Και έρχονται μετά οι ιθύνοντες αυτής της χώρας και μας κάνουν υποδείξεις για τους μουσουλμάνους της Ελλάδας…

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ…

Next Article

ΤΡΕΙΣ ΡΩΣΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *