Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ¨ΑΓΝΩΣΤΩΝ¨ ΔΡΑΣΤΩΝ

No Comments Share:

Τα οστά που βρέθηκαν στο Κιζίλτεπε αποκαλύφθηκε πως ανήκουν σε δύο αδέρφια…

 

Τα οστά τα οποία βρέθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών εκσκαφής στο Κιζίλτεπέ του νομού Μάρντιν, βγήκε πως ανήκουν σε δύο αδέρφια τα οποία το 1995 τα πήραν από το σπίτι τους και έκτοτε αγνοούνταν.

Τα οστά τα οποία βρέθηκαν σε εκσκαφή που έκανε η εισαγγελία του Κιζίλτεπε το 2008, καθορίστηκε πως ανήκουν στα αδέρφια Σεμσετίν και Νετζάτ Γιαλτσίνκαγιά, τα οποία το 1995 τα πήραν από το σπίτι τους και έκτοτε αγνοούνταν.

Σύμφωνα με την είδηση του Μεσούτ Χασάν Μπενλί της εφ. Ραντικάλ, το 1995 τα δύο αδέρφια που τότε υπηρετούσαν ως δημοτικοί αστυνομικοί, ήρθαν κάποιοι και τους πήραν από το σπίτι και τους ανέβασαν σε αυτοκίνητο τύπου ¨Toros¨ που τότε χρησιμοποιούνταν ευρέως στις συλλήψεις. Από τότε δεν υπήρξε κανένα νέο από τα δύο αδέρφια. Οι προσπάθειες της οικογένειας που για χρόνια αναζητούσε τα παιδιά της δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Η εισαγγελία του Κιζίλτεπε, στα πλαίσια της έρευνας για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών, το 2008 έκανε εκσκαφή στο χωριό Κάταρλι που ήταν γνωστό ως ¨κέντρο θανάτου της JITEM¨. Βρέθηκαν οστά που διαπιστώθηκε πως ήταν ανθρώπινα. Τα οστά που βρέθηκαν έγιναν ελπίδα για τους συγγενείς. Η εισαγγελία έστειλε τα οστά που βρέθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Κωνσταντινούπολης για τεστ DNA. Η ιατροδικαστική ταυτοποίησε τα οστά με το δείγμα αίματος των οικογενειών.

Οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν πως τα οστά ανήκουν στους επί 18 χρόνια αγνοούμενους Σεμσετίν και Νετζάτ Γιαλτσίνκαγιά. Η ιατροδικαστική μεταβίβασε την αναφορά της στην εισαγγελία.

Η εισαγγελία του Κιζίλτεπε βρήκε επίσης στις 22/4/2013 σε πηγάδι βάθους 11 μέτρων, 15 τεμάχια ανθρώπινων οστών. Ο νο1 ύποπτος για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών είναι ο διοικητής του Κιζίλτεπε της εποχής εκείνης (1991-1996) ο συνταγματάρχης Αττίλα Ουγούρ, που ήδη κρατείται στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον.

…………..

IHD : Εξαφανίστηκαν 52 άτομα

Το παράρτημα Μάρντιν της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην αναφορά του σχετικά με αυτούς που συνελήφθησαν και εξαφανίστηκαν, αναφέρει πως στο Μάρντιν την περίοδο 1993-1996, 52 άτομα συνελήφθησαν και εξαφανίστηκαν : ¨ Τα οστά που βρίσκονται στο Μάρντιν και στην γύρω περιοχή δείχνουν πως οι εξωδικαστικές εκτελέσεις και οι εξαφανίσεις εφαρμόστηκαν σαν ένα κρατικό σχέδιο. Τα στοιχεία που τμήμα-τμήμα αποκαλύπτονται, αποκαλύπτουν ως σύνολο την απάνθρωπη συμπεριφορά και την συστηματικότητα.

Haber.sol.org 8/5/2013

Previous Article

42 NEΚΡΟΙ ΚΑΙ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΪΧΑΝΛΙ –ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

H OMOΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *