Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ…

0 σχόλια Share:

Αυτοί που λιντσάρισαν τον Κούρδο αγρότη και τον έβαλαν να φιλήσει την προτομή, ήταν γείτονες, γνωστοί και συνέταιροι

fft107_mf6890914

Αποκαλύφθηκε πως τα 5 άτομα τα οποία έδωσαν καταθέσεις ως κατηγορούμενοι σχετικά με το περιστατικό κατά το οποίο μετά από μια κηδεία στρατιώτη στην Μαρμαρίδα, πήγαν πήραν τον Κούρδο αγρότη Ιμπραήμ Τσαγί από το σπίτι του , τον πήγαν στην πλατεία όπου τον έδειραν και τον έβαλαν να φιλήσει την προτομή του Ατατούρκ, ήταν γνωστοί του.
Όταν ο κάτοικος Μαρμαρίδας Ιμπραήμ Τσαγί κοινοποίησε στο FB φωτογραφία που είχε τραβήξει ντυμένος με τα παραδοσιακά κουρδικά ρούχα, τον πήραν από το σπίτι του, τον έδειραν στην πλατεία και τον έβαλαν να φιλήσει την προτομή του Ατατούρκ. Στην σχετική με το περιστατικό έρευνα λήφθησαν καταθέσεις από 5 υπόπτους. Φάνηκε μάλιστα πως όλοι οι ύποπτοι ήταν γείτονες και γνωστοί του Τσαγί. O ένας εξ αυτών πριν από μια εβδομάδα είχε στήσει θερμοκήπιο μαζί με τον Τσαγί και δούλεψαν μαζί, ενώ ο Τγαγί ψώνιζε από το μάρκετ που διατηρούσε ο ένας.
Ένας από τους δράστες που διακρίνεται στην φωτογραφία όπου ο Τσαγί είναι στην προτομή του Ατατούρκ, κατέθεσε λέγοντας : ¨Την στιγμή εκείνη το άτομο καθόταν πάνω στην προτομή του Ατατούρκ. Πως βγήκε εκεί, για ποιο λόγο και ποιος τον έβαλε δεν είδα. Απλά για να βοηθήσω την στρατοχωροφυλακή προσπάθησα να τον βοηθήσω να κατέβει από εκεί. ¨. Στο μεταξύ κανένας από τους υπόπτους ή από τους μάρτυρες δεν είδαν (όπως δήλωσαν) ποιοι έδειραν τον Τσαγί.


Σύμφωνα με το κείμενο του Ισμαήλ Σαίμάζ από την εφημερίδα Ραντικάλ, ο καταγόμενος από την συνοικία Κουμλούοβα της Μαρμαρίδας Αντνάν Εργκέν σκοτώθηκε στις 8/9/2015 σε ένοπλη σύγκρουση στην Ντάγλιτζα του νομού Χακκάρι. Μια μέρα μετά από τον θάνατο του, οργανώθηκε πορεία μέχρι το σπίτι του θανόντος στρατιώτη. Κατά την διάρκεια της πορείας, πήραν δια της βίας από το σπίτι του τον Τσαγί, τον πήγαν στην πλατεία όπου τον έδειραν και τον έβαλαν δια της βίας να φιλήσει την προτομή του Ατατούρκ.
¨Η στρατοχωροφυλακη έψαξε¨
Στην κατάθεση που έδωσε σχετικά με το γεγονός ο Τσαγί, είπε πως την μέρα εκείνη του τηλεφώνησε από την στρατοχωροφυλακή άτομο ονόματι ¨Αρχιλοχίας Ντουρμούς¨ ο οποίος του είπε ¨Υπάρχουν κάποιοι γύρω από το σπίτι σου που επιτίθενται ;Ακούσαμε φήμη πως θα επιτεθούν. Πρόσεχε. Ερχόμαστε με περιπολία¨. Ο Τσαγί είπε πως τότε έκατσε στο σπίτι μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά του.
Ο Τσαγί περιέγραψε πως 15 λεπτά μετά από το τηλεφώνημα σταμάτησαν μπροστά στο σπίτι του ένα αυτοκίνητο και δύο μηχανές : ¨Στο αυτοκίνητο ήταν ο καταγόμενος από την Κουμλούοβα Τσανέρ. Ήρθε και ο αδερφός του Τσανέρ. Επίσης ήταν και οι γείτονες Σελαχαττίν και Σεμπαχεντίν. Βλέποντας τους άρχισα να τρέχω προς το θερμοκήπιο. Με έπιασαν. Με ανέβασαν στο αυτοκίνητο και με πήγαν στην Κουμλούοβα. Εκεί υπήρχε πολύς κόσμος. Για περίπου 5-10 λεπτά με έδειραν¨.
Στην δικογραφία που ετοίμασε η στρατοχωροφυλακή αναφέρει πως μετά από την καταγγελία πήγαν στο σπίτι του Τσαγί όπου όμως ένα άτομο τους είπε πως ¨Μια ομάδα γειτόνων τον πήγαν στην πλατεία¨. Στην δικογραφία αναφέρεται πως ¨Φτάνοντας στην πλατεία, ο Τσαγι ήταν καθήμενος πάνω στην προτομή του Ατατούρκ, γύρω του υπήρχε ένα πλήθος 40-50 ατόμων, βλέποντας την στρατοχωροφυλακή μεγάλωσαν τις επιθέσεις τους και τελικά το άτομο σώθηκε από τα χέρια του πλήθους¨
………………….
Ο 33 ετών Σεμπαχετίν Ουσλού ανέφερε πως γνωρίζει τον Τσαγί, πως πριν από 1 μήνα έστησαν θερμοκήπιο, ότι πριν από μια εβδομάδα δούλευαν μαζί και πρόσθεσε : ¨Στο διάστημα αυτό τρώγαμε και πίναμε μαζί¨. Αλλά ο Ουσλού είπε πως ο ίδιος δεν ήταν μεταξύ αυτών που τον έδειραν.
Ο 25 ετών Τσανέρ Σιρίν που ασχολείται με θερμοκήπια, δήλωσε πως γνωρίζει τον Τσαγί και κατέθεσε : ¨Στο μάρκετ που λειτουργώ το καλοκαίρι ο Τσαγί συνεχώς ψώνιζε από μένα. Υποστήριξε πως δεν ενεπλάκη στο περιστατικό του ξυλοδαρμού. Ο Τσαγατάι-27 ετών αδερφός του Τσανέρ, δήλωσε πως γνώριζε εξ όψεως τον Τσαγί και κατέθεσε πως ¨Είδα πως καθόταν στην προτομή του Ατατούρκ και πως είχε ματώσει στο κεφάλι. Αλλά ποιοι και πως τον χτύπησαν δεν είδα¨.
………………
http://haber.sol.org.tr/turkiye/kurt-ciftciyi-linc-edip-bust-opturenler-ortagi-komsulari-ve-tanidiklari-cikti-142680
15/1/2016

Σχ : Το σχετικό βίντεο. Η στρατοχωροφυλακή πραγματικά σώζει τον έρμο τον Τσαγί από τα ¨σκυλιά¨ που αλυχτάνε γύρω του…

https://www.youtube.com/watch?v=yqYnFH7bfuk

 

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Next Article

H 10 ETΩΝ ΜΠΟΥΣΡΑ ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΛΗ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *