Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι Τούρκοι στρατιώτες έκοψαν με ψαλίδι την φωτογραφία της νεκρής κόρης του…

No Comments Share:

Έκοψαν τη φωτογραφία που υπήρχε στο σπίτι

Ο Μεχμέτ Περβανε -κάτοικος της συνοικίας Τζαβουντουρ της επαρχίας Λιτζε, όπου γίνονται συχνά στρατιωτικές επιχειρήσεις και έφοδοι, δήλωσε πως σε μία από τις εφόδους που έγινε στο σπίτι του, οι στρατιώτες έκοψαν με ψαλίδι την φωτογραφία της κόρης του που υπήρχε στον τοίχο.

Στον οικισμό Τζαβουντουρ της Λιτζε του νομού Ντιγιαρμπακίρ,  που είναι μία από τις περιοχές που έχουν γίνει επιθέσεις σε τάφους, συχνά γίνονται έφοδοι στα σπίτια. . Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων που γίνονται στον οικισμό που έχει πάνω από 200 σπίτια, γίνονται και έφοδοι στα σπίτια. Σε μία από αυτές τις εφόδους, στρατιώτες που μπήκαν στο σπίτι του Μεχμέτ Περβάνε, αναφέρεται πως έκοψαν με ψαλίδι τη φωτογραφία της κόρης του της Χαλιμε Περβανε, που σκοτώθηκε σε ένοπλη σύγκρουση το 2012.

Ο Μεχμέτ Περβάνε ανέφερε πως οι στρατιώτες μπήκαν στο χωριό και έκαναν έφοδο σε όλα τα σπίτια και περιέγραψε πως “Ήρθαν και στο σπίτι μας. Στον τοίχο υπήρχε η φωτογραφία της κόρης μου. Μόλις το είδαν αυτό, ανέφεραν στον ασύρματο πώς ¨Είδαμε τη φωτογραφία¨. Ακολούθως θέλησαν να πάρουν τη φωτογραφία αλλά εγώ εναντιώθηκα και τους είπα πως δεν θα τους την δώσω. Τότε με απείλησαν με σύλληψη. Εγώ τους είπα “Κάνετε ότι θέλετε εγώ την φωτογραφία της κόρης μου δεν την δίνω”. Μετά ήρθε και ένας ταγματάρχης και τον ίδιο διάλογο είχα μαζί του. Τα ίδια απάντησα και σε εκείνον. Αυτοί με ψαλίδι έκοψαν από την φωτογραφία της κόρης μου την σημαία που φαινόταν από πίσω.
…..
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν γινόταν ούτε στην περίοδο της χούντας της 12ης Σεπτεμβρίου. Αυτά που συμβαίνουν στις φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ σήμερα, συμβαίνουν στο δρόμο, στα χωριά και σε κάθε τοποθεσία. Από τη δεκαετία του 90 ως τώρα πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Τα εδάφη αυτά εδώ δεν είναι δικά τους μία μέρα θα φύγουν από εδώ. Για αυτό προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανοί με το θάνατο των Κούρδων. Οι στρατιώτες μέρα-νύχτα φρουρούν τα υψηλά σημεία γύρω από το χωριό. Σε κάθε τους επιχείρηση επιτίθενται στα νεκροταφεία. Τη μία μέρα τους πατάνε με το πόδι την άλλη μέρα προκαλούν ζημιά στην ταφόπλακα και μία άλλη μέρα καταστρέφουν εντελώς τον τάφο.
……
Γνωρίζουν πως για όσο υπάρχουν αυτοί οι τάφοι δεν θα τους ξεχάσουμε και θα τιμούμε τη μνήμη τους. Για αυτό το λόγο επιτίθενται συνεχώς εκεί. Αυτό που κάνουν λέγεται φασισμός. Παντού σε όλο τον κόσμο αυτό λέγεται φασισμός. Επιτίθενται στους τάφους και δεν θέλουν να τιμούμε την κληρονομιά των παιδιών μας . Αλλά εμείς δεν θα κάνουμε ποτέ βήμα πίσω. Συνεχώς θα τιμούμε τη μνήμη των παιδιών μας.”
…….

https://mezopotamyaajansi.com/tum-haberler/content/view/99779

11/6/2020

Previous Article

¨Μην έρθεις ξανά με σορτσάκι στην βιβλιοθήκη¨…

Next Article

Τούρκοι χάκερς επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *