Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Απειλή για την δημόσια ασφάλεια¨ το θεατρικό έργο στα κουρδικά !

0 σχόλια Share:

Λίγες ώρες πριν από το θέατρο στα κουρδικά του δήμου Κωνσταντινούπολης, έκανε έφοδο η αστυνομία καθώς ο έπαρχος το απαγόρευσε
Ο έπαρχος του Γκαζιοσμάνπασά λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα του Δημοτικού θεάτρου Κωνσταντινούπολης που θα έπαιζε ένα έργο στα κουρδικά, το απαγόρευσε. Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο τη στιγμή που γινόταν οι τελευταίες ετοιμασίες από την θεατρική ομάδα.
Λίγες ώρες πριν να παιχθεί για πρώτη φορά στο δημοτικό θέατρο Κωνσταντινούπολης ένα έργο στα κουρδικά, ήρθε η απαγόρευση. Η θεατρική ομάδα Νέα Ζωή του Κέντρου Πολιτισμού Μεσοποταμίας, ετοιμαζόταν να παρουσιάσει το έργο του Ντάριο Φο “Ξεδιάντροπος” . Την ώρα που ολοκλήρωναν τις τελευταίες προετοιμασίες η αστυνομία έκανε έφοδο και εμπόδισε να παιχτεί το έργο. Οι αστυνομικοί παρέδωσαν την σχετική απαγόρευση του επάρχου και ζήτησαν από τους ηθοποιούς να το υπογράψουν, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να βάλουν υπογραφή.
Ο Τζειχουν Ουνλού-Γενικός Διευθυντής του Δημοτικού θεάτρου Κωνσταντινούπολης, αντέδρασε στην απαγόρευση του θεατρικού έργου στα κουρδικά και δήλωσε πως ” Θα έρθουν και οι μέρες που η τέχνη θα είναι ελεύθερη. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουμε σιωπηλοί. Δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην οπτική μας γωνία”.
Οι ηθοποιοί Ρουγκές Κιριτζί και Ομέρ Σαχίν σε δήλωση που έκαναν στα τουρκικά και τα κουρδικά ανέφεραν τα εξής : “Είμαστε στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Γκαζιοσμάνπασά. Σήμερα σε αυτή τη σκηνή θα παιζόταν ένα θεατρικό έργο στα κουρδικά. Επί μέρες φτάνουν ειδήσεις. Σήμερα όμως τέσσερις ώρες πριν να αρχίσει το έργο, ήρθε το έγγραφο από το επαρχείο, πώς δεν μπορούμε να ανεβάσουμε το έργο επειδή “Απειλούμε την δημόσια ασφάλεια”. Εμείς θα παίξουμε σε αυτήν τη σκηνή. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το θέατρο μας και τη γλώσσα μας”.

……..

https://www.gazeteduvar.com.tr/ibbnin-kurtce-oyununu-gosterime-saatler-kala-polis-basti-kaymakam-yasaklatti-haber-1501588

13/10/2020

Previous Article

Σεμπάστιαν Κουρτς : ¨Καταδικάζω πλήρως τις νέες έρευνες του πλοίου Ορούτς Ρέις¨

Next Article

Η ΠΙΤΣΟΣ φεύγει από Ελλάδα και πάει Τουρκία !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *