Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

No Comments Share:

Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων : Στο Νεβρόζ μπορεί να ανακηρυχθεί Κουρδικό κράτος

 Αναφέρεται πως η διοίκηση της Κουρδικής Περιφέρειας στο Βόρειο Ιράκ έχει ετοιμαστεί για να κηρύξει στις 21-3-2012 ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος.

 ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ- Την ώρα που στο Ιράκ συνεχίζεται η πολιτική αστάθεια μετά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών, λέγεται πως η Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση ετοιμάζεται να κηρύξει την ανεξαρτησία της.

Η ιστοσελίδα Avestakurd στηριζόμενη σε είδηση του Ιρακινού Πρακτορείου Ειδήσεων El Nexil, γράφει πως στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Κουρδικής Περιοχής Μεσούτ Μπαρζανί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί, πείστηκε και ο πρόεδρος του Ιράκ Τζελάλ Ταλαμπανί να κηρύξει στις 21 Μαρτίου το Κουρδικό κράτος. Ο Μπαρζανί ανέφερε πως οι Ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν την ανακήρυξη του ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους, είπε πως Αγγλία και Γαλλία δεν έχουν ξεκάθαρη θέση, ότι οι ΗΠΑ βλέπουν ανέτοιμη την κήρυξη ανεξαρτησίας, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Τουρκία για να βοηθήσει.

Στην είδηση αναφέρεται πως ο Μπαρζανί ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικό Ζεμπαρί, οι πρέσβεις του Ιράκ που είναι Κούρδοι να βοηθήσουν σε αυτό παίζοντας τον ρόλο τους στις χώρες όπου βρίσκονται. Στην είδηση αναφέρεται πως ως ημερομηνία για την ανακήρυξη ακούγεται η 21 Μαρτίου 2012.

Εφ. Ραντικάλ 2-2-2012  

Previous Article

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΚΑΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Next Article

H ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΑΡΝΙΤΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *