fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Χριστός Ανέστη

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;

0 σχόλια Share:

…………….

Δεν ήμουν παρών στις μέρες της σφαγής του Ντέρσιμ, αλλά όταν το καλοκαίρι του 1974 το ¨περιστέρι της ειρήνης¨ ο Ετσεβίτ έβαλε τον τουρκικό στρατό να καταλάβει την βόρεια Κύπρο, όπως και αργότερα όταν 9 χρόνια μετά ανακηρύχθηκε η KKTC, ήμουν παρών.

……………….

Όταν μετά από το πραξικόπημα που έκανε στην Κύπρο με την στήριξη των Ελλήνων συνταγματαρχών το μέλος της ΕΟΚΑ Νίκος Σαμψών η Τουρκία έκανε στις 20/7/1974 την πρώτη της στρατιωτική επέμβαση, αυτό αντιμετωπίστηκε θετικά από την παγκόσμια γνώμη, γιατί θα οδηγούσε στην ανατροπή όχι μόνο εκείνου του φασίστα αλλά ταυτόχρονα και της χούντας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα. Η ίδια κοινή γνώμη όμως αντέδρασε πολύ, όταν στις 14 Αυγούστου πριν περάσει καν ένας μήνας, ο τουρκικός στρατός κατέλαβε την βόρεια Κύπρο, μετατρέποντας  έτσι το  τουρκικό κράτος σε έναν αποικιοκράτη.

Μάλιστα όταν στις 15/11/2018 σε αυτήν την υπό την κατοχή του τουρκικού στρατού αποικία, ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου, η αντίδραση υπήρξε τόσο μεγάλη που αυτό το κράτος μαριονέτα δεν αναγνωρίσθηκε από κανένα κράτος πλην της Τουρκίας. Όταν μάλιστα έβαλαν να κάτσει στην πολυθρόνα του ΠτΔ αυτού του κράτους τον Ραούφ Ντενκτάς, οποίος μετά από χρόνια υπηρεσίας στην μυστική αγγλική υπηρεσία, είχε οργανώσει μαζί με τον Φαζίλ Κιουτσούκ τις συμμορίες δολοφόνων της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, αυτό ήταν το απόλυτο σκάνδαλο.

Το πώς οι συμμορίες του Ντενκτάς είχαν σκοτώσει στο νησί  επαναστάτες Τούρκους, για παράδειγμα τον συνδικαλιστή Ντερβίς Αλή Καβάζογλου και τους δύο γενναίους δημοσιογράφους Αχμέτ Μουσταφά Γκιουρκάν και Αϊχάν Μουσταφά Χικμέτ, το περιγράψαμε με έγγραφα στο περιοδικό Ant στις 9/9/1969. Μετά από εκείνη την δημοσίευση, απαγορεύτηκε να μπαίνει το περιοδικό εκείνο στην Κύπρο.

Αυτό το στημένο κράτος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού, είναι το χαϊδεμένο παιδί όχι μόνο της στρατιωτικής ιεραρχίας αλλά όλων των κυβερνήσεων που ήρθαν και πέρασαν από το 74 κι εντεύθεν, με πρώτο τον Ετσεβίτ που άρχισε την στρατιωτική επιχείρηση.  Σύμφωνα με αυτούς, η KKTC είναι το προϊόν της χρήσης του δικαιώματος ενός λαού να καθορίζει το πεπρωμένο του.

Τα τουρκικά κόμματα όμως της Τουρκίας που αναγνωρίζουν ένα τέτοιο δικαίωμα ¨καθορισμού του δικού του πεπρωμένου¨ στο θέμα της Κύπρου, με ποιο δικαίωμα μπορούν να εναντιώνονται στον κουρδικό λαό που αγωνιζόμενος παλικαρίσια ενάντια στους ισλαμοφασίστες στην Συρία, απελευθέρωσε μεγάλο τμήμα τη χώρας από αυτούς και με χρήση του δικαιώματος να καθορίζει το πεπρωμένο του, σύστησε το PYD και τον στρατιωτικό του κλάδο το YPG ;

Το μίσος ενάντια σε όλες τις πολιτικές οργανώσεις και δομές και στις τέσσερεις περιοχές του Κουρδιστάν, είναι μέσα στην φύση των δομών της τουρκο-ισλαμικής σύνθεσης, όπως οι Ερντογάν, Μπαχτσελί και Αξενέρ.

Αλήθεια στον Κιλιτσντάρογλου που είναι στην Σοσιαλιστική Διεθνή, μέλος της οποίας είναι και το HDP τι συμβαίνει ;

Οργίσθηκε πολύ από την κοινή ανακοίνωση της τετραμερούς συνόδου των προέδρων Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Τουρκίας και σε δήλωση του στην εφημερίδα Γενιτσάγ βρυχήθηκε και είπε:¨Στην ανακοίνωση αναφέρονται μια-μία οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Αλλά το YPG που αναγνωρίζει η Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση, δεν υπήρχε σε εκείνη την ανακοίνωση. Γιατί δεν υπήρχε; ¨.

…………………

https://www.artigercek.com/yazarlar/doganozguden/firat-in-dogusuna-tehdit-ya-kibris-in-kuzeyi

Ντογάν Οζγκουντέν 16/11/2018

Previous Article

ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…

Next Article

ΑΝΤΙΝΤΡΟΝ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.