Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΓΕΡΟΣ ΚΟΥΡΔΟΣ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ OI ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ…

0 σχόλια Share:

Ο πυροβοληθείς στην Τζίζρε Μεχμέτ Ερντογάν κέρδιζε 10 λίρες την μέρα

31344232

Αποκαλύφθηκε ότι ο 74 ετών Μεχμέτ Ερντογάν-κάτοικος Τζίζρε που όταν πήγε να πάρει ψωμί, τον πυροβόλησαν, τον σκότωσαν και το πτώμα του λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας έμεινε μέχρι το πρωί έξω, κέρδιζε 10 λίρες (3 ευρώ) την μέρα μαζεύοντας διάφορα από τα σκουπίδια. Ο Μεχμέτ Ερντογάν βγήκε έξω παρά την αστυνομική απαγόρευση λέγοντας πως ¨Εγώ είμαι γέρος , κανείς δεν θα μου κάνει τίποτε¨.
Ο καταγόμενος από το χωριό Κιρκαγάτς της Μπεϊτουσεμπάπ Μεχμέτ Ερντογάν, ήταν 74 ετών. Όταν το 1994 μια οβίδα πυροβολικού έπεσε στο χωριό του, πήρε την οικογένεια του και εγκαταστάθηκε στην συνοικία Τζούντι της πόλης Τζίζρε. Για να θρέψει τα 7 του παιδιά ο Ερντογάν εργάστηκε ως πλανόδιος πωλητής και σε άλλες παρόμοιες δουλειές.

Ο Ερντογάν καλός γνώστης του Κορανίου, μια εποχή εργάστηκε και ως ¨θεολόγος¨ και τον αποκαλούσαν ¨σείχη Μεχμέτ¨. Καθώς περνούσαν τα χρόνια άρχισε να εργάζεται μαζεύοντας διάφορα από τα σκουπίδια. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αδερφός του, στις 11 Σεπτεμβρίου και ενώ διαρκούσε η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Τζίζρε, αυτός είπε πως ¨Εγώ είμαι γέρος, κανένας δεν θα μου κάνει τίποτε¨ και βγήκε έξω για να πάρει ψωμί. Αφού λοιπόν είχε αγόρασε ψωμί, επέστρεφε στο σπίτι, όταν στην αρχή της οδού Νεργκίζ, τον πέτυχε μια σφαίρα στο κεφάλι και τον σκότωσε. Λόγω των συγκρούσεων η σορός του παρέμεινε εκεί μέχρι το πρωί.
Ο παλιατζής Νεσίμ Εσέν περιέγραψε πως ο Μεχμέτ Ερντογάν έφερνε σε αυτόν αυτά που μάζευε στον δρόμο και είπε : ¨ Ο Μεχμέτ 5 χρόνια τώρα έφερνε σε εμάς παλιοσίδερα. Το ημερήσιο κέρδος του ήταν ανάμεσα σε 5 και 10 λίρες. Τρεις μέρες πριν πεθάνει έφερε διάφορα που έπιαναν 6 λίρες. Καθώς δεν είχα κέρματα δεν του έδωσα τα χρήματα. Ακόμη έχω τα χρήματα του. Του είχα πει πως τα πράματα είναι επικίνδυνα και πως δεν έπρεπε να περισυλλέγει παλιοσίδερα τότε. Αλλά μου είχε πει πως ¨Δεν έχω χρήματα για αυτό πρέπει να μαζέψω παλιοσίδερα¨.
………….
Εφ.Χουριέτ 15/9/2015

Previous Article

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ

Next Article

ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *