Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΣΣΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

0 σχόλια Share:

Απόρριψη για την κωφάλαλη φοιτήτρια που την πυροβόλησαν επειδή ¨φώναξε σύνθημα¨ 

şehriban

Προχθές την ώρα που συζητούνταν στην βουλή το Πακέτο Εσωτερικής Ασφάλειας, μια ομιλία που έγινε έφερε στην επικαιρότητα ένα απίστευτο περιστατικό. Το περιστατικό που περιέγραψε στην ομιλία της ο βουλευτής του HDP Οζντάλ Ουτσέρ, περιγράφει και ο αρθρογράφος της Χουριέτ Γιαλτσίν Ντογάν στο σημερινό του κείμενο. Στο άρθρο αυτό που έχει τίτλο ¨Μαθήτρια λυκείου Σεχριμπάν Σερτκάλ¨ αναφέρονται : ¨ Στον ώμο, στα οπίσθια και στο πόδι. Δεν είναι σαφές ποιος  αλλά πυροβολήθηκε στην διάρκεια μιας διαμαρτυρίας.  Μαθήτρια της 10ης του λυκείου Σαχίνμπεϊ του Γκαζιάντεπ, Σεχριμπάν Σερτκάλ.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ¨Η Σεχριμπάν διεύθυνε την διαμαρτυρία και φώναζε συνθήματα¨ και για αυτό ζητήθηκε η σύλληψη της. Μεταφέρθηκε τραυματισμένης το νοσοκομείο.

Την συνέχεια την περιγράφει ο Οζντάλ Ουτσέρ από το βήμα της βουλής : ¨Αυτοί οι οποίοι ήθελαν να την συλλάβουν ασκώντας πίεση στους γιατρούς και υπαλλήλους του νοσοκομείου τους είπαν ¨Το άτομο αυτό είναι τρομοκράτης, μη της φερθείτε ανθρώπινα¨. Η νέα κοπέλα δεν θεραπεύτηκε αρκετά, δεν εγχειρίστηκε και έμεινε ανάπηρη.  Αυτή τη στιγμή η νέα κοπέλα είναι στην αναπηρική καρέκλα¨ (24 Φεβρουαρίου 2015, πρακτικά της βουλής).

 ΤΡΟΜΕΡΟ

Ως εδώ η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Τι θα πει η πίεση ¨τρομοκράτης είναι μην θεραπεύσετε αυτό το κορίτσι¨ ; Τι είναι αυτή η πίεση και το άγχος για ένα κορίτσι 18 χρονών ; Πως γίνεται γιατροί που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη να υποκύπτουν σε αυτή την πίεση ; Όταν ακόμη και στον πόλεμο οι αιχμάλωτοι τραυματίες δηλαδοί οι εχθροί νοσηλεύονται, τι είδους απανθρωπιά είναι αυτή ;

Εδώ δεν τελειώνει η ιστορία. Το πιο φοβερό είναι τώρα. Ο βουλευτής του HDP Οζντάλ Ουτσέρ το λέει : ¨Η Σεχριμπάν Σερτκάλ που πυροβολήθηκε από το παρακράτος και κηρύχθηκε ως τρομοκράτισσα επειδή φώναξε σύνθημα είναι κωφάλαλη¨ (πρακτικά της βουλής).

Τιιιιιιι ; Δηλαδή η Σεχριμπάν που χτυπήθηκε και έμεινε ανάπηρη επειδή φώναξε σύνθημα είναι κωφάλαληηηηη  ;  Μα καλά ποιοι είμαστε εμείς , που βρισκόμαστε και που οδεύει  αυτή η χώρα ;

ΑΠΟΡΡΙΨΗ

Ο Ουτσέρ συνεχίζει μιλώντας στο βήμα της βουλής : ¨Εάν η Σεχριμπάν δεν ήταν Κούρδισα τότε θα ξεσηκώνονταν όλη η Τουρκία.¨ Μετά από την ανακοίνωση αυτή το κόμμα HDP ζήτησε να διερευνηθεί το περιστατικό από την βουλή. 2-3 βουλευτές του ΑΚΡ έκαναν δηλώσεις κατά της διερεύνησης. Και φτάνουμε στο τελευταίο σημείο της τραγωδίας της Σεχριμπάν : Με τις ψήφους του ΑΚΡ απορρίπτεται το αίτημα για διερεύνηση από την βουλή. Περαστικά σου Τουρκία. Χίλιες φορές, ένα εκατομμύριο φορές περαστικά. Έτσι είναι μάλλον και το ταξίδι προς την καταστροφή.

Εφ. Ραντικάλ 27/2/2015

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Next Article

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!