Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ¨

No Comments Share:

Επίθεση με δακρυγόνα στην διαδήλωση για την σφαγή

Κωνσταντινούπολη : Παρά την επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ, χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν και κατήγγειλαν την σφαγή στο Ρομπόσκι. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού, του υπουργού εσωτερικών και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ με σκοπό να διαμαρτυρηθούνε για την σφαγή, και ζήτησαν τις παραιτήσεις του πρωθυπουργού, του υπουργού εσωτερικών και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. Μετά τις δηλώσεις η μάζα των ανθρώπων βάδιζε προς το Ταρλάμπασί όταν δέχτηκε επίθεση με δακρυγόνα και πεπιεσμένο νερό από την αστυνομία. Πολλά άτομα συνελήφθησαν.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μετά από έκκληση του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Κογκρέσου των Λαών. Η αστυνομία είχε κλοιό στην λεωφόρο Ταρλάμπασι, στην πλατεία Ταξίμ και στην λεωφόρα Ιστικλάλ, έκαμνε έλεγχο ταυτοτήτων, ενώ απέκλεισε και για τους πεζούς το μνημείο στην πλατεία Ταξίμ. Παρά τα εμπόδια της αστυνομίας ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην στάση του τραμ. Η μάζα των ανθρώπων παρά τις επεμβάσεις της αστυνομίας συνέχισε την διαμαρτυρία της, κραύγασε πως ο κόσμος στο Ουλούντερέ δεν είναι μόνος, και ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και του Γενικού Επιτελείου.

¨ΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ¨

Κάνοντας δηλώσεις εκεί η συμπρόεδρος του κόμματος BDP Ασιγιέ Κολτσάκ δήλωσε : ¨ Για μια ακόμη φορά είδαμε να δολοφονείται η ανθρωπιά. Η σφαγή στο Ουλούντερέ δείχνει το τι είδους κατάσταση αντιμετωπίζουμε. Αυτού του είδους η φρίκη κάθε μέρα καθιστά όλο και πιο αδύνατη σε αυτή τη χώρα την συμβίωση. Η φρίκη που άρχισε στην κοιλάδα Καζάν, αυξήθηκε η δόση της και συνεχίζεται. Δεκάδες απανθρακωμένα μη αναγνωρίσιμα πτώματα ακόμη παραμένουν ως μια ανθρώπινη ντροπή στην Μαλάτια και στην Κωνσταντινούπολη. Αυτοί που έχασαν την ανθρωπιά τους, ξοδεύοντας τον μόχθο των φτωχών λαών της Τουρκίας στα πιο εξελιγμένα όπλα, δολοφονούνε τους ανθρώπους και την ανθρωπιά μας. Από εδώ απευθυνόμαστε σε όλη την ανθρωπότητα, αυτό που σκοτώθηκε στην πραγματικότητα είναι η ανθρωπιά. Πριν να τελειώσουν οι συνθήκες συμβίωσης, να πούμε ένα στοπ σε αυτή τη φρίκη¨.

………………

Ο βουλευτής Ερτουγρούλ Κιουρκτσού δήλωσε πως Όλοι μας το είδαμε με τα μάτια μας και το ακούσαμε με τα αυτιά μας, 38 αθώοι άνθρωποι βομβαρδίστηκαν και σκοτώθηκαν από μαχητικά αεροπλάνα. Ρωτάμε λοιπόν τώρα την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μας που εγκαλεί για τις φρίκες σε άλλες χώρες του κόσμου, ποιόν θα εγκαλέσει τώρα που ο ίδιος της ο στρατός βομβάρδισε τον ίδιο της τον λαό ; Είναι απολύτως απαράδεκτο αθώοι άνθρωποι να σκοτώνονται κατά αυτό τον τρόπο. Το περιστατικό αυτό δεν το βλέπουμε ως ατύχημα. Υπάρχει καμμία ανακοίνωση για σκότωμα 38 ανθρώπων από ατύχημα ; Υπεύθυνοι για όλα είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ο υπουργός Εσωτερικών και ο πρωθυπουργός. Διότι αυτός που ανοίγει των πόρτα του πολέμου, ανοίγει την πόρτα του θανάτου. Κατά την γνώμη μου σε αυτό το περιστατικό υπάρχει ένας τρομοκράτης. Και αυτός είναι το κράτος.

…………………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 29-12-2011

Σχόλιο : Ειδήσεις χτες το βράδυ και στα ελληνικά κανάλια πουθενά η είδηση για τον θάνατο 35  πολιτών στην Τουρκία, πουθενά ! Ασχετοσύνη, προσδοκία συμφέροντος ή ανεπάρκεια ;

 

 

 

Previous Article

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΡΕΤΖΕΠ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *