Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Γερμανία ετοιμάζεται να απελάσει Κούρδους στην Βουλγαρία- χώρα με καλές σχέσεις με το ναζιστικό μόρφωμα..

1 Comment Share:

Η Γερμανία θέλει να στείλει στη Βουλγαρία Κούρδους πρόσφυγες

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σύντομα θα απελάσει στη Βουλγαρία 86 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και Κουρδοι. Ανησυχία προκαλεί στους πρόσφυγες όμως ότι η κυβέρνηση της Σόφιας το τελευταίο διάστημα έχει στενές σχέσεις με το καθεστώς Ερντογάν.

Η Βουλγαρία χωρίς να υπολογίζει καθόλου τις διεθνείς συνθήκες που επιβάλλουν την προστασία των προσφύγων, τον περασμένο Σεπτέμβριο παρέδωσε στο τουρκικό κράτος, τον Κούρδο πολιτικό Σελαχατίν Ουρούν. Ο Ουρούν ο οποίος στις εκλογές τις 31 Μαρτίου είχε κατέβει ως υποψήφιος αναπληρωτής δήμαρχος με το κόμμα HDP, στο Oυλούντερε του νόμου Σιρνακ, μετά από την οριστικοποίηση της ποινής φυλάκισης σε βάρος του, αναγκάστηκε να φύγει έξω από την Τουρκία και τον Ιανουάριο συνελήφθη στη Βουλγαρία.

Παρέμεινε 9 μήνες στη φυλακή και η Βουλγαρία χωρίς να περιμένει το δικαστήριο Ασύλου της 29ης Σεπτεμβρίου, με παράνομο τρόπο τον παρέδωσε στην Τουρκία, όπου τον έστειλαν στις φυλακές της Αδριανούπολης. Αποκαλύφθηκε ότι κατά την το διάστημα της παραδόσης του Ουρούν, η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών εργάστηκε συντονισμένα με τις αρχές ασφαλείας της Βουλγαρίας.

Εντύπωση προκαλούν το στήσιμο των στενών σχέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Σοφίας του Μπόικο Μπορίσοφ και στην εξουσία του Ερντογάν, ενώ έγινε γνωστό πως μεταξύ των ετών 2014-2019 ο αριθμός των προσφυγών για πολιτικό άσυλο, αυτών που πέρασαν από την Τουρκία στη Βουλγαρία και έγινε δεκτές, δεν περνά τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Παρόλα αυτά η γερμανική κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ, προβάλλοντας ως δικαιολογία την συνθήκη του Δουβλίνου, που προβλέπει την επιστροφή των προσφύγων στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα όπου εισήλθαν, ετοιμάζεται να στείλει μεγάλο αριθμό προσφύγων στη Βουλγαρία.

Η κυβέρνηση της Μέρκελ απαντώντας σε ερώτημα της βουλευτού του αριστερού κόμματος Χελίν Εβρίμ Σόμμερ, είπε πως φέτος γίνονται οι ετοιμασίες για την επιστροφή 371 προσφύγων στη Βουλγαρία. Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Neues Deutschland, όπου δημοσιεύεται η απάντηση, αναφέρεται πως εξ αυτών των προσφύγων, οι 86 έγιναν δεκτοί από την κυβέρνηση της Σόφιας και σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή τους.

Η Σομμέρ υπενθύμισε την παράνομη παράδοση του κουρδικού πολιτικού Σελαχατίν Ουρούν στην Τουρκία Και δήλωσε πως για να μη συμβούν παρόμοια περιστατικά δεν πρέπει οι πρόσφυγες να σταλούν στη Βουλγαρία. Η Σομμέρ του Αριστερού κόμματος, εστιάζοντας στην συνεργασία της κυβέρνηση της Σόφιας με το καθεστώς Ερντογάν δήλωσε πως “Ελπίζω πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της αυτή την κατάσταση”

ANF | Almanya Kürt mültecilerini Bulgaristan’a göndermek istiyor

7/12/2020

Previous Article

Τα Εμιράτα κόβουν τις βίζες στους Πακιστανούς εργάτες λόγω της τουρκο-ιρανο-πακιστανικής συμμαχίας- Η Ελλάδα ;

Next Article

Λεπέν : ¨Σύμμαχός μας ενάντια στην Τουρκία η Αίγυπτος του Σίσι¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Με την ίδια λογική η Σόφια θα πρέπει να τους στείλει πίσω στη χώρα από την οποία εισήλθαν, είτε απ’ ευθείας στην Τουρκία, αν μπήκαν παράνομα από εκεί, είτε στην Ελλάδα, που είναι το πιθανότερο, οπότε και πάλι θα πρέπει να επιστραφούν από ‘κει που ήρθαν, δηλαδή την Τουρκία… Μιλάμε για το δούλεμα μεταξύ των χωρών ΕΕ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *