Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

0 σχόλια Share:

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 24-6-2011

Το Ιράν και η Τουρκία βομβαρδίζει, αλλά η Βαγδάτη σιωπά !

Ο τουρκικός στρατός από την αρχή του έτους ως τώρα βομβαρδίζει το Νότιο Κουρδιστάν. Βομβαρδίζονται και οικισμοί πολιτών, ενώ συχνά προκαλούνται από αυτούς τους βομβαρδισμούς και πυρκαγιές στα δάση. Μετά την έναρξη των επιθέσεων από τον στρατό του Ιράν, ο εκπρόσωπος της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν Τζεμπαρ Γιαβέρ κατηγόρησε την σιωπή της κυβέρνησης της Βαγδάτης.

Ο τουρκικός στρατός ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξήσει τις επιθέσεις του. Κάθε μέρα βομβαρδίζονται περιοχές στο Ζαπ και στο Χαφγκάνι. Δεν σταματάνε ούτε τις μέρες του Μπαιραμιού αλλά ούτε και την μέρα των εκλογών. Λόγω των βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών εμφανίστηκαν πολλές πυρκαγιές σε περιοχές του Ζαπ και του Χαφγκάνι. Με βάση τα αρχεία του Φιράτ μόνο κατά τον μηνα Μάιο ο τουρκικός στρατός οργάνωσε 39 επιθέσεις με όλμους και πυροβόλα προς τα εδάφη του Νότιου Κουρδιστάν.

 

Ο στρατός του Ιράν που για κάποιο διάστημα είχε παραμείνει ήσυχος, τις περασμένες μέρες βομβάρδισε τα σύνορα με την κουρδική περιοχή. Στις επιθέσεις του χρησιμοποιήθηκαν όλμοι, πυροβολικό, κατιούσα και τα όπλα τύπου Ντότσκα, ενώ τοπικές περιοχές ανέφεραν πως στόχος τους ήταν περιοχές σε Πιρελόκ. Τσαλαβάν, Τιρσινάν, Σεκανιάν, Μεργεσίρ και Κόντο.

Αναφέρθηκε πως την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Τσομάν, σε έκρηξη που συνέβη την ώρα που περνούσε όχημα του Ιρανικού στρατού σκοτώθηκαν 7 Φρουροί της Επανάστασης.

Ο υπουργός τύπου των Πεσμεργκά Τζεμπάρ Γιαβέρ αντιδρώντας στους βομβαρδισμούς ζήτησε από την κυβέρνηση της Βαγδάτης να ζητήσει με επίμονο τρόπο το σταμάτημα τους.

…………

 

Previous Article

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

Next Article

ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ASELSAN

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *