Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

No Comments Share:

Δεν υπάρχει ασθενοφόρο από το GATA (σημ. Μεταφρ : στρατιωτικό νοσοκομείο) για το τζεμεβί (σημ.μεταφρ : ιερός χώρος Αλεβιτών)

Απάντηση σκάνδαλο έδωσε το νοσοκομείο GATA στην οικογένεια του καρκινοπαθή αλεβίτη Βεντάτ Κέστο που έχασε την ζωή του στο GATA, όταν εκείνοι ζήτησαν ασθενοφόρο για την κηδεία του : Δεν μπορούμε να παράσχουμε ασθενοφόρο που θα πάει την σορό σε τζεμεβί.

 Ο Βεντάτ Κέστο είχε μεταφερθεί με διάγνωση καρκίνου στο στρατιωτικό νοσοκομείο Χαϊντάρπασά GATA όπου και έχασε την ζωή του. Όταν η οικογένεια του ζήτησε να μεταφερθεί η σορός του από το νοσοκομείο σε τζεμεβί στο Μπαγτζιλάρ η απάντηση από το νεκροτομείο του GATA ήταν πως ¨ Δεν μπορούμε να στείλουμε ασθενοφόρο σε τζεμεβί, αν ήταν τζαμί θα στέλναμε¨. Μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ ο πονεμένος πατέρας Εφέντι Κέστο δήλωσε πως ¨Όλοι μας πιστεύουμε στον ίδιο Θεό, η καρδιά μου κάηκε, και δεν δόθηκε καν ένα όχημα¨.

Ο 20χρονος στρατιώτης Κέστο που ζούσε στην Κωνσταντινούπολη το 2009 πήγε στον γιατρό λόγω προβλημάτων υγείας. Τον 10ο μήνα της ίδιας χρονιάς κλήθηκε στον στρατό. Μετά από τις ιατρικές εξετάσεις στο Καντίκιοϊ κρίθηκε ¨παραγωγικός για θητεία¨ και το 2010 στάλθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης στην Ισπάρτα. Από εκεί ενώ είχε σταλεί στο Αρανταχάν ως βασική μετάθεση, τον έστειλαν ως μέλος ειδικών δυνάμεων στην Τσουκούρτζα του Χακκάρι. Στις συνομιλίες με την οικογένεια του έκανε λόγο για πολύ δύσκολες συνθήκες, ανέφερε πως κοιμόταν στα βράχια και ότι στο σώμα του είχαν σχηματιστεί πληγές. Όταν τον Ιανουάριο του 2011 χειροτέρεψε του πήραν κομμάτι από τα πρηξίματα στο στήθος του και μετά τον ξαναέστειλαν στην Τσουκούρτζα. Ενώ ήταν εκεί βγήκαν τα αποτελέσματα που έδειχναν πως έχει καρκίνο.

 Με τα ευρήματα στο χέρι στάλθηκε στην GATA

Το σκάνδαλο σχετικά με τον Κέστο δεν περιορίστηκε εδώ. Όταν προχώρησε η αρρώστια του, του έδωσαν σε ένα βάζο τα παθολογικά ευρήματα, τον ανέβασαν σε λεωφορείο και τον έστειλαν στο GATA στην Άγκυρα. Εκεί εγχειρίστηκε, του έγινε χημειοθεραπεία και μεταφέρθηκε στο GATA Χαϊντάρπασά. Η κατάσταση του επιβαρύνθηκε και στις 2 Οκτωβρίου πέθανε.

Την μέρα που ο χαροκαμένος πατέρας έχασε το παιδί του έζησε ακόμη ένα σοκ στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Όταν ζήτησε να μεταφερθεί το παιδί τους με ασθενοφόρο σε τζεμεβί στην περιοχή Μπαγτζιλάρ η απάντηση που πήρε ήταν πως ¨ Δεν μπορούμε να στείλουμε ασθενοφόρο σε τζεμεβί, αν ήταν τζαμί θα στέλναμε¨.

. ……………….

Μετά από αυτό ο πατέρας αρνήθηκε την πρόταση του Γενικού Επιτελείου για στρατιωτική τελετή στην κηδεία. Αντέδρασε λέγοντας ¨τι τελετή, ούτε ένα όχημα για να μεταφερθεί η σορός του δεν δόθηκε¨. Τελικά η σορός του μεταφέρθηκε με άλλο όχημα στο τζεμεβί της περιοχής Μπαγτζιλάρ. Από εκεί μετά με όχημα του δήμου Σίσλι στάλθηκε στην πατρίδα του στο Τούντζελι, όπου και θάφτηκε.

………………….

Εφ. Ταράφ 9-1-2012

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ DEB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *