Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ

No Comments Share:

Εφ. Μπιργκιούν 20-1-2011

 OI ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ : 2 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Κατά την 3η μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης σχετικά με τη δολοφονία στα Μούγλα από σφαίρα αστυνομικού του Σερζάν Κουρτ (ενώ είχε προηγηθεί επίθεση από φασίστες), ομάδα φοιτητών που είχε έρθει να παρακολουθήσει την δίκη δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα φασιστών. Στην επίθεση τραυματίστηκαν 2 άτομα .

Άρχισε στο 1ο Κακουργιοδικείο του Εσκίσεχίρ η 3η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τον θάνατο του Σερζάν Κουρτ που στις 11-5-2009 είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικού, και έχασε τη ζωή του στις 21-5.Συφοιτητές του Σερζάν Κουρτ από τα Μούγλα, καθώς και πολλοί Κούρδοι που σπουδάζουν στο Εσκίσεχίρ συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δικαστήριο. Επίσης την δίκη παρακολουθούνε, η οικογένεια του Σερζάν Κούρτ, δικηγόροι, ο βουλευτής του κόμματος BDP Οσμάν Οζτζελίκ, η πρόεδρος του συνδικάτου Eğitim Sen Ζουμπειντέ Κιλίτς και πολύς κόσμος.

Την ώρας που άρχιζε η δίκη 3 από τους Κούρδους φοιτητές που είχαν έρθει από τα Μούγλα, 3 φοιτητές που πήγαν πίσω από το δικαστήριο να πάρουν κουλούρια, δέχτηκαν επίθεση από μεγάλη ομάδα φασιστών. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης οι δύο τραυματίστηκαν. Αστυνομικοί που ήρθαν επιτόπου συνέλαβαν έναν εκ των επιτιθέμενων. Φοιτητές που περίμεναν μπροστά στο δικαστήριο διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση με συνθήματα όπως ¨Μαζί ενάντια στον φασισμό¨ και ¨Η αστυνομία πυροβολεί και το κράτος τους προστατεύει¨.

Previous Article

ΜΝΗΜΗ ΧΡΑΝΤ ΝΤΙΝΚ

Next Article

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ BDP

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *