Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΟΜΠΑΝΙ, ΟΠΩΣ ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ

No Comments Share:

Μάχονται με υψηλό ηθικό στο ανατολικό μέτωπο του Κομπάνι

3dc4ce71c37808a1438e96daad96e063

Από τότε που οι συμμορίες της ISIS άρχισαν την επίθεση στο Κομπάνι στις 15 Σεπτεμβρίου, σφοδρές συγκρούσεις γίνονται στο ανατολικό μέτωπο της πόλης. Οι συμμορίες της ISIS συνεχίζουν τις επιθέσεις, ενώ οι μαχητές των YPG/YPJ και ο λαός του Κομπάνι συνεχίζουν με υψηλό ηθικό την πόρτα-πόρτα και σπίτι-σπίτι αντίσταση τους. Ο  μαχητής Ζιγιάν του YPJ που πολεμά στο ανατολικό μέτωπο, δηλώνει πως ¨Εμείς από την αρχή είχαμε πει πως δεν θα αφήναμε το Κομπάνι στις συμμορίες¨.

6eff2835_l

Από την πρώτη μέρα που άρχισαν οι μάχες στην πόλη, οι συμμορίες προσπαθούν με όλη τους την ισχύ να καταλάβουν την συνοριακή πύλη του Μουρσιτπινάρ. Αλλά καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίσταση των μαχητών του YPG/YPJ, επιχείρησαν να εισέλθουν στην πόλη με άλλο τρόπο. Μετά από την εκκένωση της πόλης , τέσσερεις φορές προσπάθησαν να μπούνε με οχήματα γεμάτα με βόμβες και αντιμετώπισαν πάλι αντίδραση. Σήμερα στις 08:15 το YPG κατέστρεψε όχημα το οποίο όντας φορτωμένο με εκρηκτικά εξερράγη πριν προλάβει να φτάσει στον στόχο του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν γύρω κτίρια και να προκληθούν ζημιές σε άλλα οχήματα. Υπολογίζεται πως το όχημα έφερε 4 τόνους εκρηκτικών και η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που τα γύρω κτίρια αχρηστεύθηκαν. Πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις στον χώρο, συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ.

470ec5ed_l

Την ώρα που οι συμμορίες συνεχίζουν αδιάλειπτα τις επιθέσεις τους, οι μαχητές του YPG συνεχίζουν και αυτοί τις δράσεις αντίστασης. Οι μαχητές του YPG/YPJ Με τάφρους που σκάβουν, με τοίχους που σκαλίζουν και με οδοφράγματα που κάνουν με ερείπια οχημάτων, προσπαθούν να εξισορροπήσουν την έλλειψη εξοπλισμού και τα μειονεκτήματα τους. Στην αρχή κάθε δρόμου και σε σημεία που δεν το περιμένεις, υπάρχει και από ένας μαχητής του YPG/YPJ, που συνεχίζει την μάχη του δρόμου. Ο μαχητής Ζιγιάν λέει πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους είναι πως ξέρουν καλά την πόλη και δηλώνει : ¨ Εμείς από την αρχή είχαμε πει πως δεν θα αφήναμε το Κομπάνι στις συμμορίες. Εδώ είναι η πατρίδα μας και αυτήν υπερασπιζόμαστε. Δεν στρεφόμαστε σε κανενός τα εδάφη, αλλά θα αντισταθούμε μέχρι τέλους σε αυτούς που στρέφονται κατά των εδαφών μας¨.

e32b3ed3_l

Ο Ζιγιάν λέει πως το πρωί οι συμμορίες της ISIS τους έβριζαν στα τουρκικά μέσω ασυρμάτου και προσθέτει πως ¨ Έβριζαν. Μιλούσαν στα τουρκικά και αραβικά. Αυτό δείχνει ποιόν εξυπηρετούν αυτές οι συμμορίες. Από την αρχή, ουσιαστικά πολεμάμε με την Τουρκία. Αλλά σε αυτές τις τελευταίες επιθέσεις η Τουρκία εντάχθηκε ενεργά στον πόλεμο¨.

3a3c6195_l

………………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ  14/10/2014

Previous Article

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Next Article

H ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *