Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΣΙΜ

No Comments Share:

Ραντικάλ 15-12-2010

TO BDP  ζήτησε έρευνα για το θέμα των κοριτσιών που κατά την εξέγερση του Ντέρσιμ έμειναν ορφανά και ¨αφομοιώθηκαν¨.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ BDP 

Το BDP ζήτησε να ανοίξει στην Βουλή έρευνα για τα ¨αγνοούμενα κορίτσια του Ντέρσιμ¨.

Στο αιτιολογικό της πρότασης που υπέβαλαν στη βουλή και φέρει την υπογραφή της βουλευτού του BDP Φατμά Κουρτουλάν και συναδέλφων της  αναφέρεται πως παρά το ότι πέρασαν 73 χρόνια από την ¨Σφαγή του Ντέρσιμ¨, τα γεγονότα ακόμα κρύβονται ως κρατικά μυστικά.

Εκφράζουν την άποψη πως σε περιστατικά της συγκεκριμένης περιόδου ¨κορίτσια που είχαν χάσει τις οικογένειες τους ή τα είχαν πάρει με το ζόρι από αυτές, τα είχαν παραδώσει με το ζόρι είτε σε στρατιώτες που υπηρετούσαν είτε σε άλλες οικογένειες ¨ και αναφέρουν πως κάποια από τα κορίτσια αυτά αργότερα βρέθηκαν, αλλά για κάποια άλλα δεν είναι σαφές το τι έγιναν.

Στην επερώτηση ζητάνε από την βουλή να διεξάγει έρευνα ¨ώστε να βρεθούνε  απαντήσεις γύρω από τα ερωτήματα  για τα αγνοούμενα κορίτσια του Ντέρσιμ  που έμειναν στο σκοτάδι¨.

Σχόλιο : Η εξέγερση στο Ντέρσιμ ήταν μια κουρδική εξέγερση την οποία κατέπνιξε ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιώντας όπως ανέφερε ο Τσαγλαγιανκίλ  ακόμα και δηλητηριώδη αέρια !! Φυσικά ηγέτης εκείνης της εποχής στην Τουρκία ήταν ο Πατερούλης τους…

Previous Article

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Next Article

ΠΟΝΤΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *