Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να εγκαταλείψουν οι Ιταλοί την περιοχή¨……

0 σχόλια Share:

Η επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη είχε τον αντίκτυπο της : Αποσύρονται ο Ιταλοί

Την ώρα που στα ανατολικά του Ευφράτη πραγματοποιείται μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις της ιστορίας της δημοκρατίας, οι θερμές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται.  Η ιταλική εταιρία ΕΝΙ η οποία είχε πάρει άδεια για έρευνες από την Νότια Κύπρο στα οικόπεδα 3 και 9, λόγω της ύπαρξης στην περιοχή του τουρκικού στόλου, αποφάσισε να σταματήσει τις έρευνες γεωτρήσεων.  Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη στην Γενί Σαφάκ, η Εμετέ Γκιοζουγκιουζελί-καθηγήτρια του πανεπιστημίου Άκντενίζ, είπε τα εξής:  ¨Η στρατιωτική επιχείρηση στης Τουρκίας στα ανατολικά του Ευφράτη, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να εγκαταλείψουν οι Ιταλοί την περιοχή. Η ιταλική εταιρία απέναντι στην αποφασιστική στάση της Τουρκίας, έκανε ένα βήμα πίσω.

…………….

Η επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία, υπήρξε σημαντικός παράγων στην απόσυρση των Ιταλών, διότι η Τουρκία εξέφρασε προς όλο τον κόσμο πως στην κατεύθυνση των δικαιωμάτων που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, δεν θα επιτρέψει την δημιουργία οποιασδήποτε τρομοκρατικής δομής δίπλα στα σύνορα της και ότι θα πράττει τα απαραίτητα για αυτόν της τον αγώνα.  Η απομάκρυνση και αποχώρηση της ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ από την περιοχή, είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής στάσης της Τουρκίας.  Η Τουρκία την ώρα που με τον στόλο και τα πλοία γεωτρήσεων, ασκεί τα πηγάζοντα από το διεθνές δίκαιο δικαιώματα της,  ενώ από την άλλη διπλωματικά σε διεθνές επίπεδο κάνει κινήσεις σχετικά με την δικαιολόγηση τους. Σε αυτή την περίοδο και σε άλλα περιστατικά στην περιοχή, επέδειξε μια αποφασιστική στάση¨.

¨Θα υπάρξουν αντανακλάσεις της αποφασιστικής στάσης¨

Η Γκιοζουγκιουζελί τόνισε πως με την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας δίνονται μαθήματα στις εταιρίες που θα έρθουν στην περιοχή για γεωτρήσεις και έκανε την εξής εκτίμηση :

¨Αντανάκλαση αυτής της αποφασιστικής στάσης υπήρξε στην Αν. Μεσόγειο. Εταιρείες που τοποθετήθηκαν στην Αν. Μεσόγειο από την Νότια Κύπρο, είδαν πως η Τουρκία πραγματοποιεί αυτά που λέει. Η Τουρκία από την αρχή αυτής της διαδικασίας είχε ενημερώσει τις εταιρίες υδρογονανθράκων και τις χώρες τους πως είναι ανάγκη να σεβαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και ότι οι δράσεις της Νότιας Κύπρου είναι εκτός δικαίου και άκυρες. Στο θέμα αυτό έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις και ζητήθηκε από τις διάφορες πλευρές να επιδειχθεί ευαισθησία σε αυτό το θέμα.

¨Πίσω από αυτή την επιτυχία υπάρχουν οι προληπτικές πολιτικές¨

Όπως διακρίνεται ιταλική εταιρία Εni απέναντι στην αποφασιστική στάση της Τουρκίας, έκανε ένα βήμα πίσω. Σε αυτό το βήμα πίσω έπαιξαν ρόλο οι προληπτικές στρατιωτικές, πολιτικές και νομικές πολιτικές της Τουρκίας. Επηρέασαν σε αυτό η αποφασιστική στάση του ΠτΔ και οι εντός του υπουργείο Εξωτερικών αναληφθείσες σε διεθνές επίπεδο πρωτοβουλίες.

Οι Ελληνοκύπριοι στριμώχτηκαν στην γωνία
Αυτή η απόφαση είναι διπλωματική επιτυχία της Τουρκίας. Είναι μια επιτυχία που αντανακλά την ισχύ της Τουρκίας σε διεθνές επίπεδο. Αποτελεί ένδειξη πως είναι η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή. Θα υπάρξει και συνέχεια στην απόφαση των Ιταλών. Η Τουρκία αν αύριο η γαλλική TOTAL προβεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας ή της Βόρειας Κύπρου, δεν θα διστάσει να δείξει την ίδια αντίδραση.

Κανείς δεν θέλει απέναντι του την Τουρκία. Υπό αυτή την κατάσταση , οι Ελληνοκύπριοι στριμώχθηκαν στην γωνία. Βλέπουμε πως η Νότια Κύπρος εναντιώθηκε στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας. Βρίσκονται σε δίνη απελπισίας, άλλωστε οι ληφθείσες αποφάσεις θα εφαρμοστούν.  Η Τουρκική Δημοκρατία σε Αν. Μεσόγειο και στην ΒΑ Συρία, στην βάση του διεθνούς δικαίου θα επιδείξει την απαραίτητη προστασία και υπεράσπιση¨

https://www.yenisafak.com/dunya/firatin-dogusuna-harekat-dogu-akdenizde-yanki-buldu-italyanlar-cekiliyor-3509858

10/10/2019

Previous Article

Πρωινά νέα από το μέτωπο

Next Article

Ίδιος θύτης, ίδια αποτελέσματα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

lectus consequat. commodo risus libero mattis id